73 yaşındaki usta oyuncu Sema Çeyrekbaşı hakkında sevenlerini üzen haber geldi. Usta oyuncu beyne pıhtı atması nedeni ile yoğun bakıma kaldırıldı.  

1951'de, İzmir'de doğan Devlet Tiyatroları oyuncusu Sema Çeyrekbaşı, TRT1 ekranlarındayazın yayınlanan 'Kendi Düşen Ağlamaz' dizisi final yaptıktan sonra Show Tv ekranlarında yayınlanan Sandık Kokusu dizisi ile ekranlara geri dönen usta oyuncu Sema Çeyrekbaşı beynepıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırıldı. Usta oyuncunun sağlık durumu hakkında henüz remi bir açıklama yapılmadı. 

16 Ekim Çarşamba 2024 reyting sonuçları 16 Ekim Çarşamba 2024 reyting sonuçları

Usta Oyuncu Sema Çeyrekbaşı'ndan Üzen Haber (3)

Sema Çeyrekbaşı Kimdir? 

1951 yılında İzmir'de doğan Sema Çeyrekbaşı Türkiye'de kadın hareketinin öncü isimlerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur. 1970 yılında  Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümü, 1974'te Amsterdam Kraliyet Akademisi'ni bitirdkten sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bir çok rol aldı. 1993-1994 sezonunda kurumda Sanat Yönetmeni olarak görev yaptı. 

Usta Oyuncu Sema Çeyrekbaşı'ndan Üzen Haber (1)

Sema Çeyrekbaşı ödülleri

  • 2007'de Inishmaan'ın Sakatı oyunundaki rolü ile 11. Afife Tiyatro Ödülleri "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu"
  • 2011yılında Temiz Ev oyunundaki rolü ile "Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu"
  • 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde Komedi ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü

Usta Oyuncu Sema Çeyrekbaşı'ndan Üzen Haber (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ