Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu toplantısı İl Müdürü Metin Öztürk başkanlığında gerçekleşti.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu toplantısı; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Celal Bayar Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Furkan Buldan, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Turgutlu Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Bekir Aykut, Manisa Tariş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Arı, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Bayram Özgür, Alaşehir Ticaret Borsasından Süleyman Yüksel, Alaşehir Ziraat Odasından Dündar Yalçın, Saruhanlı Ziraat Odasından Ali Kaçar, Manisa Tarım Kredi Kooperatifi’nden Mine Ulutürk Gönen ile konu uzmanı yetkilileri katılım sağladı.

Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu Toplandı (1)

Manisa’da Üzüm Rekolte Tahmin Komisyonu toplantısının ardında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,

Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı

“Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelindeki üzüm ürün rekoltesinin tespit edilmesi ve kamuoyuna duyurulması amacıyla "Üzümde Rekolte Tahmin Komisyonu" kurulmuştur. Bu komisyon, bağ alanlarımızda yetiştirilen üzüm ürünlerinin üretim amaçları doğrultusunda alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için oluşturulmuştur. Rekolte tahmin çalışması; hem üreticilere hem de ihracatçılara üretim ve pazarlama hususlarında planlama yapabilme konforunu sağlama, üzüm üretimine ilişkin verileri analiz etme ve üretimde sürdürülebilirliği sağlama noktalarında büyük önem arz etmektedir.

İl Müdürlüğümüzce üzüm rekolte tahmini için İlçelerimizde İlçe Komisyonları, İl geneli için de İl Tahmin Komisyonu kurulmuştur. Komisyonlar ben düşme tarihinden itibaren saha çalışmalarına başlamıştır. Komisyonda ve saha çalışmalarında İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 90 kişi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Sektörün tüm temsilcileri hem İlçe komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. Çalışmaların sonunda elde edilen veriler son toplantıda değerlendirilen nihai sonuçlarla birlikte Bakanlığımıza iletilecektir” şeklinde konuştu.

Muhabir: RESULENUR KANTAR