Türkiye'de milyonlarca vatandaş, son dönemde artan vergi oranlarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle son olarak vergi oranlarının yüzde 60'a kadar yükseltilmesi, Manisalılarda büyük bir şok etkisi yarattı.

Vatandaşa Vergi Şoku! Özellikle Manisalıları Ilgilendiriyor  (1)

Türkiye, dünyada en yüksek vergi oranlarına sahip ülkeler arasında yer alırken, vatandaşlar kazançlarının büyük bir kısmını devlete ödemek zorunda kalıyor.

Emlakta "doğrulanmış ilan" uygulaması başladı Emlakta "doğrulanmış ilan" uygulaması başladı

Vatandaşa Vergi Şoku! Özellikle Manisalıları Ilgilendiriyor  (6)

Geçtiğimiz günlerde alınan yeni vergi artışı kararı ise yurt dışından getirilen ürünlere ek gümrük vergisi getirilmesini kapsıyor. Bu kapsamda, yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 Euro'dan 30 Euro'ya düşürüldü. Avrupa’dan gelen kargolarda vergi oranı yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltilirken, Avrupa dışı ülkelerden gelen kargolarda ise bu oran yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkarıldı. Türkiye’de yurt dışı alışverişlerinin en yüksek olduğu iller arasında Manisa ve İzmir bulunuyor. 

Vatandaşa Vergi Şoku! Özellikle Manisalıları Ilgilendiriyor  (2)

Yüksek vergiler vatandaşın cebini yakıyor

Vergi artışları, Türkiye'deki tüketicilerin yurt dışından sipariş ettikleri ürünlere daha yüksek meblağlar ödemek zorunda kalmasına neden olacak. Yeni düzenleme, özellikle elektronik ürünler ve diğer ithal mallar için yapılan alışverişlerde vatandaşların bütçesini daha da zorlayacağı görülüyor. Vatandaşlar, yüksek vergi oranları nedeniyle artan maliyetlerden zorluklar yaşayacağı belirtiyor. 


Vatandaşa Vergi Şoku! Özellikle Manisalıları Ilgilendiriyor  (4)

Muhabir: ALİ GÖZEN