Manisa’nın Akhisar ilçesinde geçtiğimiz Pazar günü etkili olan sağanak yağış, tarım arazileri  sular altında kaldı.  Üreticilerin mahsulleri sular altında kaldı  ve  üreticiler büyük zarar uğradı. Üzüm üreticileri mahsullerinin  çürüme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sağanak yağıştan etkilenen tarım arazilerinde incelemelerde bulundu. 

Yağmur Akhisar'ı Felç Etti! Bir Yandan Moloz Bir Yandan Araziler (5)


Sağanak yağıştan etkilenen Manisa ve ilçelerinde çalışmalar devam ediyor. Sağanak yağış, Manisa’nın neredeyse tüm ilçelerinde etkili oldu. Yolların sular altında kaldığı ve tarım arazilerin etkilendiği sağanak yağış, bölgelerde hasara neden oldu. Yağıştan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmalar başladı. 
Sağanak  yağışın en çok etkili olduğu Akhisar ilçesinde yollarda moloz ve çöp yığınları oluştu. İlçe genelinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

Yağmur Akhisar'ı Felç Etti! Bir Yandan Moloz Bir Yandan Araziler (4)


Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise arazilerde hasar tespit çalışmalarını başladı. İlçe Müdürü Ahmet Kılıç'ın öncülüğünde oluşturulan bir ekip; sabah saatlerinde, Mecidiye ile Akselendi mahalleleri arasında kalan geniş bir alanda incelemeler ve ön tespit çalışmaları yaptı. Ekipler, sergideki üzümlere önem verdi. Zeytin, pamuk ve sebze tarlalarında da incelemeler yapıldı.

Engelli gönüllü,  SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor Engelli gönüllü, SMA'lı bebek için pazar pazar bağış topluyor

Yağmur Akhisar'ı Felç Etti! Bir Yandan Moloz Bir Yandan Araziler (2)

Öte yandan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada,

”Ürünleri zarar gören çiftçilerden ve üreticilerden tespit talep dilekçeleri alınmaya başlanmış olup, hasar tespit çalışmaları da ivedilikle tamamlanacak. Borç ertelemesi kapsamında, bir hafta içinde İlçe Müdürlüğümüze dilekçeyle başvuru yapılabilir.” denildi.
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM