Manisa Şehzadeler İlçesi Kalemli Mahallesi’nde sebebi belli olmayan bir nedenle aniden yangın çıkmıştı. Yangın o gün oluşan rüzgarın etkisiyle aniden yayılma göstermiş. Köylülerde korku dolu anların yaşanmasına sebep olan yangın çam ağaçların kozalak atmasıyla farklı noktalarda yayılmaya sebep olmuş.

Kalemli Mahallesi’nin Azası Mehmet Kantar, yangın gününü şu ifadelerle anlattı:

Manisalı uzman çavuş Kıbrıs’taki kazada hayatını kaybetti Manisalı uzman çavuş Kıbrıs’taki kazada hayatını kaybetti

“Yangın çıktığında tarladan gelip yemeğimizi yiyip istirahate çekilmiştim. Bir anda annemin ve kurbanlık hayvanlarımın bağırma sesleriyle dışarıya fırladım birde baktım bahçemin aşağısında bulunan otluk alan yanıyor. Oraya müdahale için giderken yangın ormanda olduğu fark ettiğimiz an 112 acil çağrı merkezini aradık. İtfaiyelerin ve helikopterin müdahalesi ile yangın çok büyümeden ve köye zarar vermeden söndürüldü” dedi.

Yangın Kalemli Mahallesi Sakinlerini Korkuttu (2)

Yangını haber veren köpek

Köy sakinlerinden biride yangını köpeğinin haber verdiğini anlatarak önemini aldığını dile getirdi. Köpeği haber vermese belki hayvanlarım zarar görebilirdi diye belirtti.

Bu olayın ardından camiden vatandaşların yaz günlerinde yangın için daha fazla duyarlı olması için bilgilendirme anonsları geçilmekte.

Yangın Kalemli Mahallesi Sakinlerini Korkuttu (3)

Muhabir: RESULENUR KANTAR