Kırsaldaki kadınlara hem afet bilinci veriliyor hem de ilk yardım eğitimi Kırsaldaki kadınlara hem afet bilinci veriliyor hem de ilk yardım eğitimi

Manisa Dostlar Meclisi, bu hafta Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (MAK-GÖÇ) Başkanı Yeliz Deniz ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Etkinlikte, derneğin faaliyetleri, projeleri ve Manisa ile Makedonya arasındaki bağlar detaylı bir şekilde ele alındı.

"Manisa-Makedonya ilişkilerini güçlendiren projeleri konuştuk."

Manisa Dostlar Meclisi sözcüsü Cihan Canuyar, yaptığı konuşmada MAK-GÖÇ derneğinin ilk kadın başkanı olan Yeliz Deniz’in ve ekibinin çalışmalarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Rahmetli başkanımız Cevdet Cömert’in ardından yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Yeliz Deniz, derneğin ilk kadın başkanı olarak bizlere büyük bir gurur yaşatmıştır. Kadınların sivil toplum kuruluşları, belediye başkanlıkları ve milletvekilliği gibi görevlerde yer alması toplumumuz için son derece önemlidir. Bu adımlar, toplumsal cinsiyet eşitliği için güçlü bir temel oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal refahı artırıyor. Kadın liderlerin sivil toplum ve siyasette daha fazla rol alması, toplumumuzun daha adil ve kapsayıcı bir hale gelmesine katkı sağlıyor. Yeliz Deniz ve yönetimiyle, Manisa-Makedonya ilişkilerini güçlendiren projeleri konuştuk. Bizler, Dostlar Meclisi olarak, bu köprü görevini üstlenen derneğin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca toplantılarımızı Dostlar Meclisi YouTube sayfasında Manisalı hemşehrilerimizle buluşturuyoruz.”

Mak Göç Derneği Başkanı Yeliz Deniz Ve Yönetimi Manisa Dostlar Meclisi’nin Konuğu Oldu (3)

“Dostlar Meclisi’ne teşekkür ediyorum”

MAK-GÖÇ Başkanı Yeliz Deniz ise konuşmasında göçün yalnızca bir yolculuk değil, bir kültür aktarımı olduğunu vurguladı. Deniz, “Göç, sadece bir coğrafyadan diğerine yapılan bir yolculuk değildir; aynı zamanda hayallerin, değerlerin ve kültürlerin taşındığı eşsiz bir mirastır. Bu vesileyle, göçmenlerin karşılaştıkları zorluklara dair farkındalık yaratmayı ve göçün toplumlar arasında bağ kuran bir değer olduğunu hatırlatmayı önemsiyoruz. Derneğimiz, kültürümüzü yaşatmak, dayanışmayı güçlendirmek ve bağlarımızı kuvvetlendirmek için var gücüyle çalışmaya devam edecek. Ayrıca 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nü kutluyor, bizleri bu anlamlı davette ağırladıkları için Dostlar Meclisi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Manisa-Makedonya ilişkilerinin ele alındığı bu anlamlı etkinlik, hem göçmenlerin kültürel bağlarını güçlendirmesi hem de toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı. 

Manisa Dostlar Meclisi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yeliz  Deniz, dernek olarak yaptıkları projeler ve Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

Muhabir: BENZA GÜRLER