Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 yılı eğitim-öğretim yılının açılışı ve çeşitli programlar düzenledi. Organize Sanayi İlkokulu’nda gerçekleşen açılış programına, Manisa Valisi Enver Ünlü, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Emniyet Müdür Fahri Aktaş, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ve çok sayıda davetli katıldı. açılış programında, bando gösterisi, şiir ve anadolu kültürünü yansıtan oyunlar öğrenciler tarafından sergilendi.

Egitim Öğretimde Yeni Yıl (1)

 Çocuklarımıza en iyi eğitimi imkanını sunuyoruz

Kalkınmanın ekonomik ve sosyal refahın iyi ve yüksek hayat standartlarının yakalanması için en önemli yol ve tek çarenin eğitim olduğunu söyleyen Manisa Valisi Enver Ünlü, “Bu hakikat bilimsel araştırmalarla ispat edilmiştir. Eğitim yoluyla gerekli bilgi ve kabiliyetleri elde eden insanoğlu bilimsel ve teknolojik anlamda diğerlerinden üstün olabilmektedir. Bu durum aynı zamanda ulusal ve uluslararası başarıların da en önemli vesilelerindendir. Bu gerçekler bize düşünen, araştıran, yenilikçi bakış açısını özümsemiş, gerektiğinde sorumluluk alabilen, milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş asrın gerekli kıldığı özelliklere sahip üretken bilgi ve iletişim çağını yakalamış insan modelini yetiştirmenin elzem olduğunu hatırlatır. Bu inançla çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkanı sunmak için ilimizde yeni okullar açıyor. Okullarımıza tasarım beceri atölyeleri ve kütüphaneler kuruyor. Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ruhuyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bununla birlikte çocuklarımızın ruhsal ve bedensel gelişimini olumsuz etkileyebilecek zararlı alışkanlıklar ve zararlı alışkanlıklarla da etkin ve kararlı mücadeleye devam ediyor. Okul ve çevreleriyle öğrenci taşıma servislerimizin daha güvenli hâle gelmesi için gerekli bütün tedbirleri de alıyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmek için sıkı bir ekip ruhunun olması gerektiğine inanıyorum. Bu sebeple geleceğin Türkiye'sini yönetecek, şekillendirecek daha iyi noktalara taşıyacak çocuklarımızı idareci, öğretmen ve veli işbirliği içerisinde yarınlarımıza hep birlikte hazırlayacağız” diye konuştu.

Egitim Öğretimde Yeni Yıl (4)

İşbirliği ile en verimli eğitimi yakalayacağız

Verimli bir eğitim öğretim yılı olacağını ifade eden Vali Ünlü, son olarak şunları söyledi: “Sevgili öğrenciler sizler milletimizin ve ülkemizin gelecek umutları için çok ama çok kıymetlisiniz. Asırlık çınar olan Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ vecizesinin yol göstericiliğinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan da sizlersiniz. Bu güç ve azim damarlarınızdaki asil kanda ve pırıl pırıl yüreklerinizde mevcut. Kıymetli velilerimiz, en değerli varlığınız olan evlatlarınız bizim de evlatlarımızdır. Bizim de göz bebeklerimizdir. Onların büyüyüp bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibinin sizler olduğuna hiç şüphe yoktur. Bugüne kadar yavrularımıza gösterdiğiniz destek ve ilginizi bundan sonra da göstereceğinize olan inancımız tamdır. Birlikte yürüteceğimiz bu süreçte en verimli eğitim öğretim dönemini yakalayabilmek adına okul idaresiyle ve öğretmenlerimizle iletişimde işbirliği halinde olmanız sürece çok olumlu katkılar sağlayacaktır.”

Manisa-4

Türkiye Yüzyılı maarif modeli hayata geçiyor

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa’da 19 bin 716 öğretmeninin görev aldığını ve çocukları geleceğe hazırlamak için en iyi şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Uğurelli, “Manisa’mızda bu eğitim yılına 19 bin 716 inanmış öğretmen ve 279 bin 260 öğrencimizle başladık. Türkiye Yüzyılı maarif modelini hayata geçirdiğimiz bu eğitim öğretim yılında amacımız büyük ülke, güçlü Türkiye idealine inanan nesillerin geleceğe hazırlayabilmek. Yetkin ve erdemli insanı yetiştirme düşüncesiyle hayata geçirdiğimiz maarif modelimiz ile geleceğin bugünden daha güzel olacağından hiç şüphemiz yoktur. Yaklaşık 20 bin öğretmenimizle birlikte başladığımız ilköğretim haftamızda çocuklarımızın hayat yolculuğunda siz değerli velilerimizle sürecin önemli bir paydaşısınız. Bu eğitim öğretim döneminde sizler için de etkinlikler, videolar, paylaşımlar, filmler hazırladık. Çocuklarımızın geleceğini inşa ederken sizlerin ve yanımızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bu eğitim öğretim yılında velilerimizle olan iletişim ve daha yüksek oranda ve seviyede devam edecek. Biz her çocuğumuzun özel olduğunun farkındayız. Maarif teşkilatımızın Manisa sancağını dalgalandıran kadrosu olarak çalışma arkadaşlarım ve geleceğimizin mimarı öğretmenlerimizle birlikte istikbalimizi çocuklarımızın gelecek güzel günlere hazırlamanın gayreti içerisinde var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İzmir’de bilim ve teknoloji rüzgârı İzmir’de bilim ve teknoloji rüzgârı

Muhabir: ALİ GÖZEN