Yeni yıla sayılı günler kala market raflarında art arda yapılan zamlar, vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, süt ve süt ürünleri, çay, şeker, tuvalet kâğıdı ve temizlik malzemeleri gibi temel tüketim maddelerine gelen yeni fiyat artışları, halkın tepkisini çekiyor. Son dönemde marketlerde etiket değiştirme mesaisi yeniden hız kazanırken, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla zamlar gözler önüne serildi. Özellikle temel gıda maddeleri arasında yer alan ayçiçek yağı ve zeytinyağı, fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra süt ve süt ürünleri, çay, şeker gibi diğer temel tüketim ürünleri de zam furyasından nasibini aldı.

Yeni yıl gelmeden zam furyası başladı! Etiket değiştiriliyor

Yetkililerden çözüm bekleniyor!

TÜİK ile ENAG'ın enflasyon verileri neden farklı? Net cevap geldi TÜİK ile ENAG'ın enflasyon verileri neden farklı? Net cevap geldi

Asgari ücret maratonunun yaklaşmasıyla birlikte birçok ürün grubuna zam yapılması, halk arasında tepkilere neden oldu. Henüz asgari ücrete yapılacak zam açıklanmadan, temel ihtiyaç ürünlerine gelen bu artışlar vatandaşın alım gücünü daha da zorlaştırıyor. Marketlerde sık sık etiketlerin değiştiğini gören tüketiciler, ekonomik sıkıntıların giderek arttığını dile getirirken, zamlara karşı seslerini sosyal medyada duyurmaya çalışıyorlar. Özellikle yıl sonuna yaklaştıkça, fiyat artışlarının hız kesmeden devam ettiği gözlemleniyor. Vatandaşlar, zamların önüne geçilmesi ve alım gücünün korunması için yetkililerden çözüm bekliyor. Ayçiçek yağının ise 500 liraya kadar yükseleceği konuşuluyor. Zeytinyağının ise yüzde 20 zamlanacağı belirtiliyor.

Yeni yıl gelmeden zam furyası başladı! Etiket değiştiriliyor

Muhabir: ALİ GÖZEN