AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili paylaşımda bulundu. Yenişehirlioğlu paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne değindi.

‘Kadına şiddet insanlığa ihanettir’ diyen Yenişehirlioğlu paylaşımında şu ifadeler yer verdi:

“Bugün, 25Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kadına yönelik şiddetle mücadeleye çok yönlü ve bütüncül bir çerçeve kazandıran genelge sayesinde kültürümüzde ve kadim medeniyetimizde tarih boyunca yeri olmamış bu insan hakları ihlaline karşı sıfır tolerans prensibiyle daha etkin mücadele edeceğiz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a böylesine önemli bir konuya göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.”

Resmi Gazete'de yayımlandı

CHP'de Olağanüstü Kurultay başladı CHP'de Olağanüstü Kurultay başladı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, 25 Kasım gece yarısı "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" yayımlandı.  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren genelgeyle, "Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi"nin adı, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu" olarak değiştirildi.

Kaynak: Derya Öztürk