AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın şampiyon olmasından sonra gündem de geniş yer tutan tartışmalara yaptığı paylaşımla dahil oldu. Yenişehirlioğlu yaptığı paylaşımda, “Millet olmanın en önemli göstergesi tasada ve kıvançta bir ve beraber olmaktır.” diyerek, “Milletimizin en önemli hasletlerinden olan birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguları köreltmeye, bizi birbirimize yabancılaştırmaya çalışan odaklar ve bu odaklara yardım ve yataklık eden yapılar türedi maalesef. Bu yapılar ülkemizin sportif başarılarını, sanatsal başarılarını dahi kirli emellerine alet edip, bunu adeta toplumu bölüp parçalayacak bir noktaya çekmeye çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.
“Başlatılan kampanya farklı yerlere evrildi”
Yenişehirlioğlu: “Geçtiğimiz günlerde A Milli Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu ve hepimizi gururlandırdı. Hemen durumdan vazife çıkarmak isteyen bazı odaklar bir oyuncu üzerinden toplumumuza, değerlerimize, milli kimliğimize dil uzatma hadsizliğinde bulundu. Oysa oynanan bir takım oyunuydu ve ortada bir ekip başarısı vardı. Ülkemizin temellerini teşkil eden ve 600 yıllık bir cihan imparatorluğu olan Osmanlı Devleti’ni sembolize eden fese smaç vuran voleybolcu figürü çerçevesinde başlatılan bu kampanya farklı yerlere evrildi.” dedi.
“Hedef aldıkları bu milletin ta kendisi”
Cemil Meriç’ten alıntı yapan Yenişehirlioğlu  şöyle devam etti: “Sırpların dahi Türk Milletine ve değerler manzumesine karşı kusmayacakları nefreti içimizdeki sözde gazeteciler, sanatçılar, sporcular kustu. Aslında hedef aldıkları bu milletin ta kendisi… Bütün dertleri bu milletin değerleriyle. Tıpkı merhum Cemil Meriç’in ifade ettiği gibi: “…Onlar Türkiye’nin insanından şikayetçi. İnsanından, yani kendilerinden. Aynaya tahammülleri yok. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır.”
“Bu zihniyet hüsrana uğramaya mahkumdur”
Yenişehirlioğlu: “Her şeyde bölen, parçalayan, toplumunu ve değerlerini hedef alan bu düşünce tarzı ülkemizde bir an önce son bulmalıdır ve şüphesiz muhaliflikten gözleri dönüp ‘Batı’nın kullanışlı aparatı olan bu zihniyet hüsrana uğramaya mahkumdur.
Unutmayınız, yaşadığı toplumu ve kültürel kodlarını tanımayan kişiden ne başarılı bir sanatçı ne başarılı bir sporcu ne başarılı bir yazar ne de başarılı bir siyasetçi olur.” İfadelerinde bulundu.   [ilgili-haber=31162]

Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz