"Tosuncuk" Mehmet Aydın'a rekor ceza! "Tosuncuk" Mehmet Aydın'a rekor ceza!

AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşmasını eleştirdi. Netanyahu’nun konuşmasını tarihi bir garabet olduğunu ifade eden Yenişehirlioğlu, “Gazze kasabı Netanyahu’nun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşmasına imkan verilmesini kabul edilemez buluyoruz! Böylesine kriminal bir zihniyetin uluslararası mahkemelerin sanık sandalyesinde yargılanması gerekirken Birleşmiş Milletler kürsüsünden dünyaya seslenmesi tarihi bir garabettir.” İfadelerine yer verdi. 

"Hayal ürününden ibaret olan sahte bir harita"

Netanyahu’nun BM Genel Kurulundaki konuşmasında Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridini, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullanmasını da değinen Yenişehirlioğlu, ‘hayal ürününden ibaret olan sahte bir harita’ ifadelerini kullandı. Yenişehirlioğlu, “Dünya tarafından İsrail’e gösterilen bu tolerans bir seri katilin cinayet motivasyonunu perçinlemekle eşdeğerdir ve soykırımın olanca şiddetiyle devam etmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Haksızlık ve hukuksuzluk zemininde çizilmiş, hayal ürününden ibaret olan sahte bir haritanın peşine düşerek Gazze’nin işgalini ve soykırım suçunu aklamaya çalışmak derin bir cehaletin tezahürüdür.” ifadelerini kullandı. 

Netanyahu konuşmasına başlamadan önce salondan ayrılan Türk heyetinide tebrik eden Yenişehirlioğlu son olarak şu ifadelerde bulundu: 
“Katliam şebekesinin sözde lideri konuşma görünümlü kanlı propagandasını ilân ederken, salonu terk ederek tepkisini gösteren Türk heyetini ve diğer delegasyonları yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca New York sokaklarında Filistin’e destek veren ve İsrail terörünü protesto edenlerin direnişini de saygıyla selamlıyorum!”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ