CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sokak röportajında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve geçtiğimiz cuma günü tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu ile bir araya geldi. Bu görüşmeye AK Parti cephesinden tepki gecikmedi. “Hakaret denilen acizliğe çanak tutanları, milletimizin takdirlerine bırakıyoruz.” diyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yakışan nezaketten yoksun böylesine kirli bir dilin sahibine kucak açmak; değil ifadelerini kınamak ve hastalıklı fikirlerini reddetmektir.” ifadelerine yer verdi.” dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Dilruba Kayserilioğlu ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi. Yenişehirlioğlu, küfür ve haraketlin siyasi iklimi gerdiğini vurgulayarak, 

“Marifet ehlinin ilk makamı edeptir demişler. Ahlâk ve nezaket, diyalog ve uzlaşma kavramları öncelendiği; çetin tartışmalar yapılsa da sınırlar çizildiği, eleştiri hudutları belirlendiği takdirde, siyaset kurumu değer kazanacaktır. Küfrün, hakaretin, kirli söylemlerin, edep sınırlarını aşan ifadelerin, dille buluşması ahlâken sakıncalı ifadelerin politik iklimi germekten başka bir amaca hizmet etmeyeceği aşikârdır. O hâlde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yakışan nezaketten yoksun böylesine kirli bir dilin sahibine kucak açmak; onu koruyup kollamak suretiyle baş köşede ağırlamak değil ifadelerini kınamak ve hastalıklı fikirlerini reddetmektir.” ifadelerine yer verdi.


“Hakaret edilmesine müsaade etmeyeceğiz” 

   Hakareti müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Yenişehirlioğlu, son olarak şu ifadelerde bulundu: “Siyasi basiretsizliklerinden dolayı kin beslemek, milleti yücelten hasletleri küçümsemek, kendinden olmayanı aşağıda görmek ve hepsinden çirkini bunu hayatın bir normali olarak kabul etmek senelerdir süren hezimetin tezahürüdür aslında. Bir tarafı istihkar eden müstehzi fikir görünümlü hezeyanlar siyasi tarihimizde artık kullanılmamakta; kullanılsa da ikbal sağlamamaktadır. Böylesine arkaik bir yöntemle siyaset yapanları, toplumun sinir uçlarıyla oynayanları, hakaret denilen acizliğe çanak tutanları, safını değersiz ve kimliksiz siyasetten yana tutanları milletimizin takdirlerine bırakıyoruz. Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da hakaret edilmesine müsaade etmeyeceğiz.”


“Ülkeyi kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz”

CHP Lideri Özel’e bir tepkide AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlıdan geldi. Hızlı, CHP liderine şu sözlerle tepki gösterdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"

“Siyaseti ahlâk limanından uzaklaştırmakla murat ettikleri hayallere ulaşacaklarını zannedenlere karşı; aklı selim ile mücadele etmeyi ve edep ve insanlığın istikametinden yürümeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımıza oy veren 28 milyona, hakaret ve küfürler eden bu ilkel dili/zihniyeti kucaklamak, bunu marifet haline getirmek ülkeyi kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Sayın Özel’i Memleketi Manisa’da; haksızca işten çıkarılan emekçilere aynı şekilde sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ