Yerebatan Sarnıcı nerede? Yerebatan Sarnıcı’na nasıl gidilir sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

İşte detaylar…

Bizans İmparatoru I. Justinanus (527-565) tarafından yaptırılan Yerebatan sarnıcı 100 bin ton su depolama kapasitesiyle bölgenin yaşam kaynağıydı. 52 basamaktan oluşan merdivenle inilen sarnıçta tam 336 adet birbirinden değerli sütun bulunuyor. Bu sütunlar sarnıcın asli görevlerini yerine getirmesine yardım etmekle birlikte birer sanat eseridir.

Bakü'nün Kurtarılması anısına iki Komutana plaket Bakü'nün Kurtarılması anısına iki Komutana plaket

Bizans imparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılan sarnıç, şehrin birinci ve ikinci tepeleri arasındaki bölgelerin su ihtiyacını karşılayan Hadrianus su yollarına bağlanmıştı. İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethinden sonra Sarayburnu ve Bahçe Kapısı civarına su dağıtım merkezi olarak hizmet sundu; Osmanlılar'ın şehirde kendi su tesislerini kurmasından sonra kullanılmasa da merkezinde olduğu mahalleyi temsil eden fiziksel bir simge durumuna geldi. İsmi saraya, sadrazamın ahırlarına, caddeye ve mahalleye verildi.

Yerebatan Sarnıcı saat kaça kadar ücretsiz?

Yerebatan Sarnıcı, haftanın her günü 09.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Yerebatan Sarnıcı, belirli günlerde 22.00-00.00 saatleri arasında Night Shift etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Yerebatan Sarnıcı nerede? Yere batan Sarnıcı’na nasıl gidilir?

Yerebatan Sarnıcı Eski İstanbul'un kalbi olarak adlandırılan Sultanahmet semtinde, Ayasofya'nın güneybatısında yer alıyor. Yerebatan Sarnıcı'na gitmek için Kabataş-Bağcılar tramvay hattı kullanılarak Sultanahmet durağında inilebilir. Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul olarak geçer.

[ilgili-haber=33019]