HABER; CANER KILIÇ
Manisa'nın merkez mahallelerinden biri olan Spil Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan 73 yaşındaki Nesim Matracı'nın yaşam zorluğu yürek sızlattı. Yaklaşık 70 yıldır yaşadığı evde suyun olmadığını belirten Nesim Matracı, bahçeye kurdukları tulumba sistemiyle su ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.
"TUVALETTEN, MUTFAKTAN BAHÇEYE AKAN PİS SUYU İÇİYORUZ RESMEN"
Kendi imkanlarıyla kazdıkları çukurları tuvalet olarak kullandıklarını ifade eden yaşlı adam, "Tam yetmiş yıldır burada yaşam mücadelesi veriyorum. Bunca yıldır ne su, ne kanalizasyon, ne yol, hiçbir hizmet görmedim. Evimin tuvaletinden, mutfağından akan pis sular bile bahçemize akıyor. Bahçeyi bırakın, bu suyu biz içiyoruz. Tuvaletten, mutfaktan akan pis su, toprağın altına yani içtiğimiz tulumba suyuna karışıyor. 6-8 metrelik tulumba bu, sondaj değil ki! Resmen bu pis suyu içiyoruz."dedi.
"BELEDİYE HA BUGÜN HA YARIN İMAR GELECEK DİYE DİYE BİZİM ÖMÜR BİTTİ"
İmar oyalaması devam ederken adeta ömürlerinin bittiğini söyleyerek sitem eden Matracı; ""Ben sizi sorunları gözünüzle göresiniz diye çağırdım. Benim siyasetle falan işim yok. Tek isteğim gelip yaşadığımız bu hayatı görsünler. 70 yıldır suyum yok. Su nedir ya, su hayattır. Lağım giderleri yok. Her taraf leş gibi kokuyor. Kim hayır diyorsa buyursun gelsin kendi gözüyle görsün. Belediyeye defalarca gidiyoruz. Ha bugün, ha yarın diye diye bizim ömür bitti artık. İmar yokmuş diyorlar. Bu imar belası nerden, ne zaman gelecekse artık gelsin. Kaç yıldır her gün imar gelecek diyorlar. Ne geldiği var ne gittiği var." diye konuştu.
"GENÇLER AİLELERİNİ ALIP BAŞKA YERLERE GİTTİLER"
Elektriği ise 1956 yılında kendi imkanıyla getirdiğini söyleyen Nesim Matracı, sözlerini şöyle sürdürdü; "Elektiriği de kendi gücümle getirttirdim buraya. Bu sorunları yaşayan tek biz değiliz. Bu bölge komple aynı. Gençlerin çoğu ailelerini alıp burayı terk ettiler. Bu bölge artık hayvan bakılan bir yer haline geldi. Evimizin bir kapısını bile değiştiremiyoruz imar yok, gelecek diye.Zaten gücümüz de yok. Evin her tarafı akıyor. Hanımla beraber, suyu, kanalizasyonu olmayan bu yıkık dökük evde hergün yaşıyoruz. Gelsinler baksınlar, burada kim yaşayabilirim diyorsa, buyursun gelsin.
"ALLAH RIZASI İÇİN BİR ARABA MICIR GETİRİN DÖKÜN!"
Yolumuz bile yok. Elli defa belediyeye gittim, bir araba mıcır istedim. İmar yok deyip duruyorlar. Bir araba mıcırın imarı mı olur? Asfalt falan değil istediğimiz. Bir araba mıcır. En azından imar belası gelene kadar insanca yaşayalım. Eşim yol yüzünden camiyi terk etti. Gidemiyor. Çamur ve su birikintisi olan yolda nasıl yürüsün? Ayakları su, çamur içinde kalıyor. Allah rızası için ya, bir araba mıcır getirin dökün şuraya. İmar gelene kadar. Sonra alın mıcırınızı, geri alacaksanız."
KARAKOCA'YA ACİLİYET, VATANDAŞA "HA BUGÜN HA YARIN!"
Kilometrelerce uzaklıktaki Karakoca Mahallesi'nde bulunan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kızına ait olduğu ortaya çıkan arazinin, 'eko turizm' alanına çevrilmesine yönelik biran önce çıkarılmaya çalışılan imar planı, Manisa gündemini uzun süre meşgul ederken; diğer yandan Manisa'nın merkez mahallesinde 70 yıldır bu sorunlarla boğuştuğunu söyleyen yaşlı amcanın dramı sitemi yürek burktu.