2 Ağustos’tan itibaren bütün öğrencilerin heyecanlı bekleyişi  başladı. Bu yıl 3 milyondan fazla öğrencinin katılığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversite tercihleri 25 Temmuz Perşembe günü yapıldı. Bütün öğrencilerin merakla beklediği üniversite tercih sonuçları için gün sayımı başladı. Peki YKS tercih sonuçları 2024 erişime açıldı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman erişime açıklanacak?  İşte, son dakika YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgiler…

Bu yıl sınava giren öğrencilerin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları ekranı çıldı mı? Ne zaman açılacak soruları gündem oldu. Bütün herkesin merakla beklediği sonuç ekranının ne zaman açılacağı ise belli oldu.


YKS tercih sonuçları açıklandı mı ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bir duyuru yapmadı. 4 Ağustos  günü biten tercih işlemlerinin bitmesinin üzerinden 8 gün geçti.  Geçen yıl 11 gün sonra açılan yerleştirme sonuçlarının bu yıl se ne zaman erişime açılacağı konusunda kesin bir  bilgi bulunmamakta. Kesin olmamakla beraber YKS tercih sonuçlarının en geç 16 Ağustos Cuma günü açılması bekleniyor. 

Adayları sonuç ekranında 2 seçenek bekliyor

YKS tercih sonuç ekranında öğrencileri 2 farklı alternatif bekliyor. Tercih ettiği üniversitelerden birini tutturamayan adayların ekranında “Bir yükseköğretim programına yerleştirilemediniz” ifadesi yer alacak. Tercih ettiği üniversitelerden irine yerleştirilen öğrenciler için ise ekranda yerleştiği yükseköğretim programının adı, kodu, tercih sırası, yerleştirme türü, kayıt tarihi ve kayıt adresi yer alacak.

Kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? 

YKS tercihine göre bir programa kayıt olma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? YKS kayıt işlemlerinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman sona ereceği belli oldu. 
Bir programa kayıt olma hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Bakan Yerlikaya Duyurdu!  Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu Bakan Yerlikaya Duyurdu! Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu


 

Kaynak: HABER MERKEZİ