Savola Gıda bünyesinde bulunan  ve Manisa’da da çiftçilere destek olmak amacıyla Delice Zeytinlerinin Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması Projesini başlatan Yudum, yarım asırlık zeytinyağı üretim tecrübesi ile Türk zeytinyağının kalite ve lezzetini uluslararası arenada tanıtmaya devam ediyor. Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, 2022’nin ilk yarısında Olive China, Olive Japan,EVO, Master of Olive Oilve Londra Uluslararası Zeytinyağı Yarışmalarında ödülleri topladı. Yudum, zeytinyağında yarım asırlık bilgi ve tecrübesiyle dünyanın farklı ülkelerinde kalitesini ve lezzetini tescillemeye devam ediyor. Türk zeytinyağını küresel pazarlarda tanıtmayı amaçlayan Yudum, bu yılın ilk yarısında Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı ile dünyanın dört ayrı ülkesinde aldığı beş ödülle kalite ve lezzetini taçlandırdı. Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, Asya’nın en prestijli zeytinyağı yarışmalarından olan Olive China yarışmasında altın ödüle;Olive Japan ve İtalya merkezli EVO Uluslararası Zeytinyağı Yarışması'nda gümüş madalyaya layık görüldü. Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı haziranayı içinde deLondon International OliveOil (Londra Uluslararası Zeytinyağı) Yarışması’nda gümüş ödül veİtalya’nın en iyi zeytinyağı yarışmalarından olan Master of Olive Oil International Contest (Uluslararası Zeytinyağının Ustası Yarışması)’nda Yüksek Kalite Standardı ile ödüllendirildi.

ZEYTİNYAĞLARI BAĞIMSIZ UZMANLAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİYOR

Uluslararası yarışmalarda farklı ülkelerden gelen yüzlerce zeytinyağı, dünyanın farklı ülkelerinden bağımsız uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Senenin ilk yarısında dört farklı ülkede beş ödüle layık görülen Yudum Egemden Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı, Ege’nin bereketli topraklarında yetişen ve özenle seçilen henüz olgunlaşmamış yeşil taneli zeytinlerden elde ediliyor. Yudum Egemden Erken Hasat için özenle seçilen henüz tam olarak olgunlaşmamış yeşil taneli zeytinler daha yüksek meyvemsi tat ve kokulara sahip oluyor. Bu nedenle yüksek meyvemsi tadı ve taptaze kokusuyla özel lezzetler arayan damaklara hitap ediyor. Yudum Egemden’in ürün portföyünde farklı tüketici beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere özenle üretilen çeşitli zeytinyağları bulunuyor. Birçok platformda dizayn ödülü alan Ümit Önal imzalı özel şişelerinde tüketicilere sunulan Yudum Egemden Erken Hasat, Yudum Egemden Soğuk Sıkım ve Yudum Egemden Organik Natürel Sızma Zeytinyağları da Yudum Egemden ürün portföyünde özel bir yere sahip.

ULUSLARARASI ÖDÜLLERİN GÖZDE MARKASI; YUDUM EGEMDEN

Yudum Egemden, Ege’nin bereketli topraklarında yetişen zeytinlerden üretilen zeytinyağını en saf ve kaliteli haliyle tüketicileriyle buluşturuyor. Başarısını uluslararası arenada kazandığı ödüllerle kanıtlayan Yudum Egemden, geçen yıl da Olive Japan’da ve London International Olive Oil Yarışması’nda gümüş ödüle ve İtalya’nın en iyi zeytinyağı yarışmalarından olan Master of Olive Oil Yarışması’nda Yüksek Kalite Standardı ödülüne layık görülmüştü. Yudum Egemden Gurme Lezzetler Serisi 2020 yılında London IOOC Yarışması’nda kalite ödülü, Japan Olive Oil Yarışması’nda ise gümüş ödül kazanmıştı. 2019 yılında dünyanın en büyük tasarım yarışması If Design Ödülleri’nde 6 bin 375 rakip arasından birinciliği elde etmişti. Türkiye’nin lider sıvı yağ markalarını bünyesinde bulunduran Savola Gıda Türkiye’nin çatısı altında Yudum, Sırma, Yudum Egemden, Cielo, Brillo ve Afia markaları yer alıyor. Türkiye’de zeytinyağı kategorisinde de uzman üreticilerinden biri olan Savola Gıda Türkiye,aynı zamanda 2013 yılından itibaren 9 sene üst üste Türkiye’nin ambalajlı zeytinyağı ihracatında lider olmanın gururunu yaşıyor. Aralarında ABD, Kanada,Çin, Japonya, İspanya, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre dahil olmak üzere 20'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

MANİSA’DAKİ ÜRETİCİLERE DESTEK İÇİN PROJE BAŞLATTI

Savola Gıda Türkiye Hakkında: Türkiye sıvı yağ sektörünün lideri Yudum Gıda, üretimine ilk olarak 1975 yılında İstanbul Haliç fabrikasında başladı. 1984 yılında fabrikanın Ayvalık’a taşınmasıyla birlikte yeni yatırımlarla zeytinyağının yanı sıra yemeklik ayçicek ve mısır yağında da üretim hacmini artırdı. 2017 yılında şirket unvanı Savola Gıda Türkiye olarak değişti. Şirket, 2017 yılında Egemden markasının lansmanını gerçekleştirerek zeytinyağı pazarında uzman ve güçlü duruşunu pekiştirdi. Sıvı yağ pazarında yıllardır Yudum, Egemden ve Sırma markaları ile Türkiye’nin en çok tercih edilen sıvı yağlarını üreten Savola Gıda’nın 23.000 m2 açık alan üzerine kurulu Ayvalık’taki fabrikasının yıllık üretim kapasitesi, mısır yağı ve ayçicek yağı için 150.000 ton, zeytinyağı için 20.000 tondur. Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Savola Gıda, yüksek teknolojisiyle Nisan 2018’de yeni margarin üretim tesisini faaliyete alarak Sava ve Vala markalarıyla endüstriyel ve pastacılık yağları pazarına girdi. Şirket, yerli üretimi artırmak veçiftçilere destek olmak hedefiyle Tohum Derneği işbirliği ile 2021’de Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Sosyal Sorumluluk Projesi’ni, bu yıl yabani zeytin ağaçlarını, ekonomiye ve çiftçilerin kullanımına kazandırmak için Delice Zeytinlerinin Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılması ve Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi’ni Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Davutlar Köyü’nde başlattı. UTKU YILMAZ

Editör: TE Bilisim