Yunusemre Belediyesi’nin “Güçlü çiftçi, güçlü Yunusemre” sloganıyla başlattığı kırsal kalkınma hamleleri hız kesmeden devam ediyor. 31 mahalleyi kırsal mahalle statüsüne geçirme çalışmaları sürerken, Yayla Mahallesi sakinleri yıllardır bekledikleri tarımsal sulama sistemine kavuşuyor. Uzun yıllar önce kazılan sondajda teknik aksaklıklar giderilerek, 180 metredeki dalgıç pompa saatte 28 ton suyu depolayacak. Bu sistemle, 320 dekarlık arazi damlama sulama yöntemiyle suya kavuşacak. Bölge halkı domates, biber, yonca ve zeytin gibi ürünlerle gelirlerini artırma şansı yakalayacak.

Yuntdağı’ndaki Üreticiler Suya Kavuşuyor (1)-1

13 yıllık özlem bitiyor

Yayla Mahallesi Muhtarı Ramazan Kahraman, sulama sisteminin önemine dikkat çekerek, “Bu sistem 13 yıl önce kurulmuştu, ancak uzun süredir bekliyorduk. Nihayet mahallemiz suya kavuşuyor. 320 dönümlük arazimizde tarımsal üretim artacak. Başta Başkanımız Semih Balaban olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yuntdağı’ndaki Üreticiler Suya Kavuşuyor (3)

“Kalkınma, tarım ve hayvancılıkla sağlanır”

Mahalle sakinlerinden Fevzi Dolgun ise hayvancılığın ve tarımın bölge ekonomisindeki önemini vurgulayarak, “Bu proje ekonomik kalkınma için büyük bir adım. Ancak sistemin kapsamı daha da genişletilmeli. Bu gibi projelerle kırsaldan kalkınma mümkün olur. Semih Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sistemin kapsamı genişleyecek

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, bölgedeki tarımsal kalkınmaya olan desteklerinin süreceğini belirtti. Başkan Balaban, “Üreticilerimizin sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yayla Mahallesi’nde 320 dekar araziyi suyla buluşturuyoruz. Hedefimiz bu sistemin kapsamını genişleterek daha fazla üreticiye destek olmak” diye konuştu.

Yuntdağı’ndaki Üreticiler Suya Kavuşuyor (2)

Manisa'da konut satışları arttı Manisa'da konut satışları arttı

Katma değerli ürünlerle ekonomik kalkınma

180 metre derinliğindeki sondajdan çıkarılan su, elektrik enerjisiyle 700 metre uzaklıktaki depoya basılıyor. Depoda biriken su, yer altındaki borularla 320 dönüm araziye ulaştırılarak tasarruflu şekilde kullanılıyor. Mahalle sakinleri, zeytin, domates, biber ve yonca gibi ürünlerle hem bölge ekonomisini hem de kendi gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Muhabir: BENZA GÜRLER