Manisa’da yaşanan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Son zamanlarda polis gibi davranarak insanları dolandıran şahıslar bu sefer başka bir yönteme başvurdu. 

Manisa ve Türkiye genelinde son zamanlarda artan dolandırıcılık vakaları, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Çeşitli kılıklara girerek vatandaşları dolandıran şahısların bu sefer ki yöntemi Manisalılara pes dedirtti. 

Manisa’da yaşayan vatandaşların telefon numaralarına Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban gibi davranarak iban isteyen dolandırıcılar, Manisalıları hayrete düşürdü. 

Hırsızın kargo aracını çalma anı kamerada Hırsızın kargo aracını çalma anı kamerada

Son günlerde Başkan Balaban ve Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürü’nün adına iban paylaşımı yapan dolandırıcılar vatandaşlardan ‘yardım desteği’ adı altında para talebinde bulunuyor. Kısa mesaj yöntemiyle vatandaşları mağdur etmeye çalışan dolandırıcılar, belediye tarafından fark edildi. Yunusemre Belediyesi, vatandaşlara gönderilen bu mesajların, belediye ile ilgisi olmadığını vurgulayarak vatandaşların bu tür mesajlara inanmamaları gerektiğini açıkladı. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada;
“Belediye Başkanımız, Özel Kalem Müdürümüz adına Iban paylaşılarak yardım talebinde bulunulduğunu tespit ettik. Bu yardımlarla belediyemizin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Halkın duygusunu kullanarak halkımızı suistimal etmek isteyenlere lütfen inanmayınız. Bağış yapmayınız. Saygılarımızla” ifadelerine yer  verildi.

Yunusemre Belediyesi’nden Uyarı! Balaban’ın Adını Kullanıp Dolandırıyorlar (2)

Muhabir: ELİF YILDIRIM