TÜBİTAK tarafından 4007 destekleme programları çerçevesinde Türkiye genelinde başvurulan 252 projeden biri olan Yunusemre Bilim Şenliği, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Şehit Türkmen Tekin Anaokulu Müdürü Sümeyya Uzan tarafından yürütüldü. Etkinlik, 6-7-8-9 Ekim tarihlerinde yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (7)

Şenliğin açılışı, 6 Ekim’de öğretmenlere yönelik söyleşiler ve tüm çocukların davet edildiği Bilim Tiyatrosu ile yapıldı. Etkinlik, 7-8-9 Ekim tarihlerinde Kentpark’ta kurulan 30 atölye çalışmasıyla devam etti.

Atölyelerde öğrenciler, bilim ve teknoloji, STEM, robotik kodlama, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi 21. yüzyıl becerilerini içeren keyifli ve eğitici deneyimler elde etti. Projenin hedefinin en az 5000 öğrenci katılımı olması planlanırken, üç gün boyunca Kentpark’taki atölyelerde toplam 13.000 öğrenci etkinliğe katılım sağladı.

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (5)

Bilim Şenliği, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Yunusemre Belediye Başkanlığı, Mesiri Tanıtma Derneği, Manisa Kızılay İl Başkanlığı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü gibi paydaşların desteğiyle gerçekleştirildi.

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (6)

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (4)

Manisa'da çocuk eğitim merkezi açıldı Manisa'da çocuk eğitim merkezi açıldı

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (2)

Yunusemre Bilim Şenliği, Tübitak Destekli Proje Ile Gerçekleşti (1)

Muhabir: ELİF YILDIRIM