Tüm ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da da yangınlar artarak devam ediyor. Kent merkezi başta olmak üzere, ilçelerde de zaman zaman baş gösteren yangınlar binlerce ağacın yok olmasına neden olurken yine hayvanların da yok olmasına sebep oluyor.

Bu kapsamda, gerek Manisa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara yangınlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Yunusemre Kaymakamlığı da bu çerçevede vatandaşları uyardı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Vatandaşlarımız

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle özellikle ilimizde ve bölgemizde sık sık üzücü orman ve zirai yangınlar yaşamaktayız. Ormanlık alanlara 4 km mesafe olan her yerde piknik, mangal, çöp yakma gibi her türlü ateş yakma faaliyeti kanunen yasaktır.

Manisa'da kaza! Doğalgaz kutusu hasarlandı, ekipler seferber oldu Manisa'da kaza! Doğalgaz kutusu hasarlandı, ekipler seferber oldu

Hububat hasadının devam ettiği, sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde, üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın özellikle ormanlık ve hububat alanlarda anız ve bahçe artıklarını yakmamaları önemle duyurulur.

Hububat tarımında hasattan sonra anız yakmak yasaktır.

Vatandaşlarımızın yangına karşı tehlike  arz eden bu sıcak mevsimde hassas olmalarını istirham ediyoruz.”

Muhabir: ÖZGE AY