Yunusemre’de çocuklara yönelik hem eğitimde hem de sporda fırsat eşitliğine yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Bu kapsamda Yuntdağı mahallelerine yönelik yaz spor okulu kursları açtı. 

Yüzmeden dramaya her türlü kurs var

Açılan yaz spor okulunda Yunusemre Belediyespor koordinesinde futbol, yüzme, basketbol, voleybol, judo, satranç, halk oyunları ve drama branşlarında yüzlerce çocuk sporla buluşacak. 

Yunusemre'de Bir Ilk Yuntdağlı Çocuklara Yaz Spor Okulu (3)

Yuntdağı bölgesindeki çocuklara hizmet verecek yaz spor okullarının açılışı Üçpınar'da yapıldı. Açılış törenin de Başkan Balaban’a Belediye Başkan Yardımcıları Haydar İzci, Emine Özge Arslan, Ali Gök, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Mehmet Arslan, Yunusemre Belediyespor Başkanı Bülent Kanik ve ilgili birimlerin müdürleri katıldı. 

“Amatör sporu her bakımdan destekleyeceğiz”

Açılışta konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, ilçede bir ilki gerçekleştirdiklerini vurguladı.  İlçedeki her çocuğun hizmetlerden eşit olarak yararlanabilmesi için spor hizmetini götürmüş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Balaban,  Kurslar çerçevesinde Üçpınar, Osmancalı ve Pelitalan olmak üzere üç ana merkez belirlediklerini  ifade etti. 

Başkan Yıldız ve Bezci, altyapı antrenörleri ile görüştü Başkan Yıldız ve Bezci, altyapı antrenörleri ile görüştü

Yunusemre'de Bir Ilk Yuntdağlı Çocuklara Yaz Spor Okulu (4)

Amatör sporu destekleyeceklerinin bir kez daha vurgulayan Balaban,  

“Yunusemre tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yaz spor okullarını sadece merkezde değil Yuntdağı'nın güzel köylerinde de çocuklarımız spor yapsın, yazı aylarını en iyi şekilde değerlendirsin diye Yunusemre Belediyesi'nin öncülüğünde yaz okulları açıyoruz. Üçpınar, Osmancalı, Pelitalan olmak üzere üç ana merkezde yüzlerce sporcumuz bu olanaklardan yararlanacak. Yuntdağı bölgesindeki çocuklarımıza spor hizmetini götürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızdan yaz okullarımıza olan yoğun ilgiyi görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."  Şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Balaban ve beraberindeki belediye başkan yardımcıları yaz okullarına katılan sporculara Yunusemre Belediyesporun formasını dağıttı.
 

Yunusemre'de Bir Ilk Yuntdağlı Çocuklara Yaz Spor Okulu (5)

Muhabir: RESULENUR KANTAR