Yunusemre Belediye bünyesinde yer alan Bilim Yunusemre yaz tatilinde kapılarını çocuklara açmaya devam ediyor.

Yaz tatilini değerlendirmek adına kursa kayıt olacak öğrenciler için başvurular her hafta Çarşamba günü alınmakta. Öğrenciler için eğlenerek öğrenecekleri bir eğitim programı düzenlendi.

Yunusemre’de Çocuklar Bilimle Buluşuyor (5)

Sarıgöl'de ilköğretim haftası kutlandı Sarıgöl'de ilköğretim haftası kutlandı

Çocuklara bilimi merak ediyor

Yunusemre Belediyesi projelerinden biri olan Bilim Yunusemre’de, bilimi meraklı gençler yetiştirmekte. Çocuklar kurs kapsamında bilime merakları ile bir şeyler öğrenip kendilerini geliştirirken gençler ise yarışmalara hazırlanmakta.

Yunusemre’de Çocuklar Bilimle Buluşuyor (4)

Tamamı ücretsiz olan Bilim Yunusemre kurslarında çocuklara robotik kodlama, İKA yapımı, elektronik programlama, deneyler, İHA ve drone yapımı gibi eğlenceli ve öğretici etkinliklerle beraber oryantiring akıl-zeka oyunları ve doğa keşifleriyle eğlenerek öğreniyorlar.

Yunusemre’de Çocuklar Bilimle Buluşuyor (3)

Kurslar, 7 atölyede farklı yaş guruplarına özel olarak hazırlandı. 1, 2 ve 4 günlük ile uzun dönem (1 haftalık, 2 haftalık ve 4 haftalık)  programlar olacak şekilde hazırlanan kurs 2 ay boyunca devam edecek. Kurslar için kayıtlar ise her hafta çarşamba günü yapılıyor. Veliler kurs kayıtlarını; https://t3kys.com/tr/program/reservationForm/1984/7174 linkinden yapıp detaylı bilgi için 444 62 09 numaralı çağrı merkezini arayabilirler.

Yunusemre’de Çocuklar Bilimle Buluşuyor (1)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU