Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"

Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi, ilçede mahalle meclislerinin kurulması için önemli bir adımı hayata geçirdi. Bu kapsamda, düzenlenen ilk  toplantı Lalapaşa Mahallesi’nde düzenlendi.Toplantıya, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Lalapaşa Mahallesi Muhtarı Kader Koçak, CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevinç Çevik ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda konuşan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç,  yaptığı konuşmada,

“Başkanımız Semih Balabanın seçimden önce halkımıza ‘Bu kenti birlikte yöneteceğiz bu kenti meclisler oluşturup yöneteceğiz’ diyordu. Biz de bu konuda ilk adımı atıyoruz. Meclisi burada muhtarlarımız ile beraber oluşturup, birlikte yöneteceğiz. Mahalle meclisleri muhtarlarımızın bir alternatifleri değil, mahalleleri duyarlı hale getirmenin bir örgütlenme biçimidir” dedi.

Belediye Başkanı Semih Balaban da toplantıda yaptığı konuşmada mahalle meclislerinin doğrudan demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Başkan Balaban, açıklamasının devamında,

“En önemli projelerimizden birisi her mahallede mahalle meclislerini oluşturmak ve belediye yetkilileri mahalle meclisleri ile 3 ayda bir toplanıp bu arkadaşlarımızla mahalle ile ilgili her türlü kararı ortak almaktı. Süreç içerisinde yaklaşık 23 mahallemizde bu mahalle meclislerini oluşturacağız ve halkımız ile birlikte ilçemizi yönetmeninin en güzel örneğini sergileyeceğiz" dedi.

Muhabir: ÖZGE AY