Yunusemre Belediyesi, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji üretimi alanında önemli bir adım atıyor.

Karaahmetli Mahallesi'nde inşa edilen Güneş Enerji Santrali (GES), faaliyete geçmek üzere.

75 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan santral, 4 megawattlık enerji üretim kapasitesine sahip olacak ve belediyenin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacak.

Yunusemre'den Yenilenebilir Enerji Atağı Güneşten Elektrik Üretilecek (3)

Ayrıca, santral sayesinde belediye, aylık 2 milyon 500 bin TL ek gelir elde edecek.

Yunusemre Belediyesi’nin yenilenebilir enerjiye yaptığı bu yatırım, Türkiye genelinde dikkat çekici bir özellik taşıyor.

Santral, 8 bin 624 polikristal panel kullanarak enerji üretecek ve Türkiye’de ilk olarak 20 milyon TL Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti sağlandı.

113 milyon TL’ye mal olan bu projede, belediye hem elektrik maliyetlerinden tasarruf edecek hem de ek gelir elde edecek.

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

“9 bine yakın güneş paneli enerji üretecek”

Karaahmetli Güneş Enerji Santrali'nin son teknik çalışmalarının tamamlandığını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, projenin belediyenin enerji masraflarını sıfırlayacağını ve aynı zamanda önemli bir ekonomik kazanç sağlayacağını vurguladı.

Başkan Balaban, “Karaahmetli Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali ile yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimini destekliyoruz. Kısa süre içinde hizmete alınacak olan santralimiz, 9 bine yakın güneş paneli ile Yunusemre için enerji üretecek. Bu projeyle hem çevreye katkıda bulunuyoruz hem de belediyemize aylık 2 milyon 500 bin TL kazanç sağlıyoruz. Doğa dostu sistem sayesinde hem bütçemizi hem de ilçemizi güçlendireceğiz,” ifadelerini  kullandı.

Muhabir: ELİF YILDIRIM