Yunusemre Belediyespor'un judocusu Sümeyye Kaya, Avrupa Judo Kupası'nda başarılarına devam ediyor. Manisalı genç milli judocu, 35 ülkeden 501 sporcunun katılımıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşen Gençler Avrupa Judo Kupası'nda 70 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı müsabakalarda kura gereği ilk turu maç yapmadan geçen Sümeyye, son 16 turunda Ukraynalı Maria Rytska'yı, çeyrek finalde Alman Tanja Gruenewald'ı, yarı finalde ise İsrailli Gaya Bar Or'u yenerek finale yükseldi.

Gençler Avrupa Judo Kupası kapsamında Sümeyye Kaya finalde Polonyalı rakibi Aleksandra Kowalewska'ya yenilerek gümüş madalyayı kazandı.

Yunusemreli Judocu Başarıya Koşmaya Devam Ediyor (1)

Dört Avrupa Kupası

Milli sporcumuz elde ettiği madalyalarla Türkiye'nin gururu oldu. Sümeyye Kaya, kariyerinde dördüncü Avrupa Kupası madalyası kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Yunusemreli Milli sporcu Sümeyye Kaya daha önce Çekya ve Bosna Hersek'te altın, Yunanistan'da bronz madalya kazandı.

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı!

Yunusemreli Judocu Başarıya Koşmaya Devam Ediyor (2)

Milli sporcu hedefinin başarılarını her zaman bir yenisini eklemek olduğunu belirten Sümeyye Kaya,

"Gururluyum. Hep daha iyisini başarmak için çalışıyorum. Bana destek olan Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban'a, Kulüp Başkanımız Bülent Kanik'e, antrenörlerime ve aileme teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yunusemreli Judocu Başarıya Koşmaya Devam Ediyor (3) 

Muhabir: RESULENUR KANTAR