Manisa’nın Yunusemre ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bazı sorunlarla başladı. İlçedeki ilkokul ve ortaokullarda yaşanan hijyen ve bakım problemleri, öğrencilerin güvenliğini tehdit ediyor ve velilerin endişelerine neden oluyor. Çağatay Uluçay İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilerin velileri, okulda ciddi hijyen sorunlarının yaşandığını belirtiyor. Veliler, okulun temizliğinin yetersiz olduğunu ve bu durumun çocukların sağlığını tehdit ettiğini ifade ediyor. 
Ayrıca, okuldaki güvenlik önlemlerinin eksik olması nedeniyle öğrencilerin sık sık kazalar geçirdiği iddia ediliyor. Veliler, bu durumun acil bir şekilde çözülmesini ve okulun hijyen standartlarının yükseltilmesini talep ediyor. Yunusemre ilçesinin Mutlu Mahallesi’nde yapımına başlanan Lalapaşa Ortaokulu’nun inşaatı da çeşitli sorunlara yol açıyor. İnşaat sırasında etrafa saçılan moloz ve inşaat malzemeleri, çevre halkının tepkisine neden oluyor.  Lalapaşa Ortaokulu’nun inşaatına 19 Ocak 2023 tarihinde başlandığı ve tamamlanmasının bir yıl süreceği belirtilmişti. Ancak, yaklaşık iki yıl süren inşaatın, okulların ikinci dönemi içinde hizmete açılması bekleniyor. İnşaatın uzaması ve çevreye verilen rahatsızlıklar, vatandaşlar arasında huzursuzluk yaratmış durumda. Yunusemre ilçesindeki eğitim kurumlarında yaşanan bu sorunlar, velilerin çocuklarını okula gönderirken tereddüt yaşamasına neden oluyor. Yunusemre ilçesinde bulunan okulların bahçesinde gece saatlerinde alkol ve uyuşturucu kullanıldığı iddia ediliyor. Eğitim kurumlarındaki hijyen ve bakım sorunları ile inşaat problemlerinin çözülmesi için yetkililerden acil yardım bekleniyor. Vatandaşlar, çocuklarının güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmasını istiyor ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

Yunusemre’nin Eğitimi Kime Emanet (7)

Manisa CBÜ’de yeni dönem Manisa CBÜ’de yeni dönem

"Artık okul içi ve bahçesi temiz olmayacak"

Okullarda bulunan temizlik işlerini veliler ve öğretmenlere yaptırmak istediklerini ileri süren Mehmet Ramazan,

"Bütün temizlik ve hijyen konusu velilere, öğretmenlerin yapması zorunda kalacak. Sadece Manisa'ya özgü bir durum değil. Türkiye çapında bütün okullarda temizlik konusunda ya öğretmenler ya da veliler yapıyor. Şu anda temel sıkıntı bulunuyor. Hijyenik bir ortam sağlanamıyor. Çocuk sağlığından yani çocuk hijyeninden tasarruf edilemez. Bir bütün olarak toplumun sağlığını çöpe atmak istiyorlar. Bu sorunların sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Sağlığımızdan, hayatımızdan tasarruf etmemizi sağlamak istiyorlar. Bütün yükü velilere ve öğretmenlere yıkmak istiyorlar. Zaten eğitimin bütün yükü velilere yıkılıyordu. Şu anda temizlik sorununu da eklemek istiyorlar. Artık okul içi ve bahçesi temiz olmayacak. Artık bu vaziyete geldik. Çocuk ortamının temiz olması için mücadele veriyoruz. Sağlıklı eğitim ortamının olması gerekiyor. Eğitim bu şekilde olmalıdır. Maalesef kötü bir ortamda eğitim süreci yaşanıyor. 3 gün içerisinde bu temizlik süreci çözülemez. Diğer iki gün ne olacak? Yetkililerin çözüm bulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yunusemre’nin Eğitimi Kime Emanet (6)

“Geleceğimizi yok etmeyelim”

Yunusemre ilçesinde yaşayan Sabahat Güven, çocukları okula gönderirken tereddüt ettiklerini belirtti. Güven,

“Çocuklarımız okula gönderirken korkar olduk. Birçok sebep bulunuyor. Hijyen sorunu ilk başta geliyor. Bakımsız olması ise bunun yanında dikkatleri üzerine çekiyor. Çocuklarımızın sağlığı için okulların yeniden bakıma alınması ve gereken hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğimizi yok etmeyelim” diye konuştu. 

Yunusemre’nin Eğitimi Kime Emanet (5)

“Çocuklar için gereken önlemler alınmalı”

Yunusemre ilçesinde bulunan Çağatay Uluçay İlkokulu’na çocuğunu gönderen Veli Gündüz, okulda hijyen sorunun olduğunu ve neredeyse her hafta kazaların yaşandığını söyledi. Gündüz,

“Neredeyse her hafta sorunlarla boğuşuyoruz. Çocuklarımızın geleceği için bazı problemleri çözmeleri gerekiyor. Neredeyse her hafta bir çocuk kaza geçiriyor. Ambulans okula geliyor. Hijyen problemi ise bunun yanında daha önemli bir sorun haline geldi. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Çocukların sağlığı için gereken önlemlerin alınmasını yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

Yunusemre’nin Eğitimi Kime Emanet (3)
 

Muhabir: ALİ GÖZEN