Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, her ay gerçekleştirilen basın toplantısını Yunusemre Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenledi. Basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Semih Balaban, çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Demirci’de TOKİ'nin sosyal konut projesi inşaatı başladı Demirci’de TOKİ'nin sosyal konut projesi inşaatı başladı

"GES'i 5 ayda tamamladık"

Spor, kültür sanat etkinliklerini yaz aylarında yaptıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, birçok projeyi Yuntdağı'nda gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Balaban,  

"Yuntdağı'nda bu yaz ilk defa spor okulları açtık. Çocukları yüzmeyle tanıştırdık ve onlarca, yüzlerce çocuğumuzun mutluluğunu yaşadık. Yine Yuntdağı'nda hepinizin bildiği gibi açık hava sinemalarını etkinlik olarak halkımızın hizmetine sunduk. Üçpınar, Muradiye, Yağcılar gibi önemli beldelerde bunları gerçekleştirdik. Yunusemre Belediyesi'nde 31 Mart'taki değişimle Yuntdağı'nda da bir değişim, dönüşüm başladı. Bunun da haklı olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Yine sözümüzü tuttuk. Süreyya Parkı'nı açtık. Genel Başkanı'mız Özgür Özel'in projesi olan her çarşamba kadınlara özel etkinlik projesini de Büyükşehir Belediye'mizle birlikte gerçekleştirdik. Büyükşehir, Yunusemre işbirliğiyle kadın kardeşlerimize, ev kadınlarına bir imkan sağladık ve emeklilere de aynı hizmeti sunacağız. Emeklilere de bir nefes alma imkanı sağlayacağız. Yine Manisa'da Halk Ekmek konusunda daha önce Yunusemre Belediyesi'nin yaptığı bir hizmet vardı. O hizmeti için kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Ferdi Zeyrek, 'Halk Ekmek'i birçok yerde yapacağım' dedi. Biz de memnuniyetle büfelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanı'mızla yaptığımız protokolle devrettik. O da sözünde durdu. 20 Ağustos'ta ilk Halk Ekmek'i büyükşehir olarak ürettiler. Kendisine de buradan teşekkür ediyoruz. Burada da iyi bir işbirliği gerçekleştirdik. Güneş Enerji Santrali'ni (GES) hizmete açtık. GES'i başlattıkları için, benden önceki belediye başkanımız Mehmet Çerçi ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama bunu 5 aylık gibi kısa bir sürede biz tamamladık. 110 milyon liralık bir kredi alınmış. Geri ödemesi 220 milyon lira ve bunun sadece 15 milyon lirası ödenmiş. Bu 205 milyon borcu da biz ödeyeceğiz ve GES'le birlikte Yunusemre Belediyesi'nin elektrik sorunu kökten çözülmüş olduğu gibi ayda bize ek gelir yaratacak" diye konuştu.

Yunusemre'ye Müjde Yunus Kart Projesi Geliyor! (1)

2025'te Yunus Kart geliyor!

Hayvan yaşam merkezinde çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Semih Balaban, ağustos ayında hayvan merkezini açacaklarını ileri sürdü. Balaban, son olarak şunları söyledi:

"Veteriner arkadaşlarımız aldık, veteriner teknikerlerini aldık. Kısırlaştırma çalışmalarımız sürüyor.  Bu ağustos sonunda en geç Eylül başında barınağın bir bölümünü de hizmete açacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği ve omuz omuza bu konuda da yürüyeceğiz. Bu da önemli bir gündemi  ortadan kaldırmış olacak. Yine halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu ağustos sonu ya da eylül başında bir psikolog, bir diyetisyen ve bir de fizyoterapist arkadaşlarımızla ücretsiz diyetisyenlik, fizyoterapist ve psikolog hizmeti vereceğiz. Bu da Türk toplumunda önemli bir etki olacak. Çünkü hepimizin yer yer psikoloğa, diyetisyene ve fizyoterapiye ihtiyacı oluyor. Bu anlamda da ücretsiz sıfır ücretle böyle bir hizmeti başlatacağız. Bir yer arayışı içindeyiz. Aynı anda bir sağlık merkezi diyeceğiz buna kiralayacağız. Alzheimer  Derneği'ne bir sözümüz var. Onlar için de bir yer arayışımız var. Belediye olarak bir alzheimer merkezini açacağız. Onu da açar açmaz yine  paylaşacağız. Önümüzdeki süreçte ekonomimizi düzelttiğimizde ki biz düzelteceğimize yürekten inanıyoruz. Bu kaynakları, rantı, kamuya aktaracağız ve Yunus Kart projemizi de 2025 yılında yavaş yavaş hizmete sunacağız. Biz tabii ki Yunus Kart projesini bir an evvel hizmete geçirmek isterdik. Ama dürüstçe söyleyelim, ekonomik imkanlarımız bu yıl el vermediği için 2025 yılında hizmete getireceğiz." 

Muhabir: ALİ GÖZEN