Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanlığı seçimi için 24 Eylül’de 38. Olağan İl Kongresini gerçekleştirecek. Bu kapsamda, Manisa’da CHP İl Başkanlığı için geçtiğimiz hafta içerisinde önceki dönem il başkanı olan ve genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Semih Balaban, yeniden il başkanı olmak için parti binası önünde adaylığını duyurmuştu. Semih Balaban’ın ardından Mimar Ferdi Zeyrek de dün parti binası önünde partililere hitap ederek il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
“UMUTLARIMIZ YERLE BİR OLDU”
Mimar Ferdi Zeyrek, 21 yıldır ülkede ne eğitimin ne de adaletin kalmadığını ifade ederek, “Maalesef hal böyleyken bile girdiğimiz 14-28 mayıs seçimlerini de kaybettik. Örgütümüzün her kademesinde gece gündüz demeden mücadele veren her yaştan partililerimizin ve kurtuluşun partisine inanan gönüllülerimizin yani hepimizin umutları yerle bir oldu” dedi.
“HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANDILAR”
Seçim sonrasında genel merkezden bir tepki beklediklerini ama bu tepkinin bir türlü gelmediğini vurgulayan Zeyrek, “Maalesef seçim sonrası yılgınlığını ve tükenmişliğini genel merkezdeki sayın yöneticiler de yasıyordu ve hiç bir şey olmamış gibi davrandılar. Sanki bu yüzyılın seçimi değildi. Sıradan bir seçim kaybı gibi davrandılar” diye konuştu.
“BİRİLERİNİN BUNA DUR DEMESİ GEREKİYORDU”
CHP Genel Merkezindeki bu tepkisizliğin Manisa örgütüne de yansıdığını belirten Zeyrek, “Onlarda tepkisizdi. Hatta söylemlerinde genel yönetimle devam kararı aldıklarını ilettikleri anda birilerinin buna dur demesi gerekiyordu. Çünkü vatanımızın ve çocuklarımızın geleceği söz konusuydu. İşte tam da bu noktada biz gençler olarak ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe dur demek, kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasette daha fazla etkin hale getirmek için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Gün birlik günüydü, gün mücadele günüydü, gün değişim günüydü. Yola çıkarken değişim istiyoruz dedik. Bizler yüksek sesle haykırıyoruz.   Ön seçim  ön seçim   ön seçim. Ve bizler tekrar haykırıyoruz   değişim      değişim        değişim” diye konuştu.


“BEMBEYAZ BİR SAYFA AÇMAK İÇİN ADAYIZ”
“Bizleri renklere boldüler” diyen Zeyrek, “Ocu olduk bucu olduk, turuncu olduk ,mavi olduk, kırmızı olduk. Şimdi bütün kavgaları bitirmek renkleri ve üyeleri birleştirmek için tertemiz bembeyaz bir sayfa açmak için adayız. Parti içindeki tüm kırgınlıkları bitirmek için adayız. İçe dönük değil dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşaa etmek için adayız. Ayrıştırıcı değil birleştirici bir değişim için adayız. Temiz siyaset için adayız. Kısa copun uzun coptan hakkını alması için adayız. Yârin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber diyebilmek için adayız” dedi.
“DEĞİŞİM CESARET İSTER”
Değişimin cesaret istediğini ve bu cesaretinde kendisinde olduğunu söyleyen Zeyrek, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizimle değişime var mısınız yoldaşlarım. Bizimle iktidara yürümeye var mısınız yoldaşlarım? O zaman ben de sizlerle birlikte gece gündüz demeden çalışıp El ele altı oklu bayrağı Manisa belediyesine çakmaya hazırım.” 

[ilgili-haber=32013]

Tedavi için gittiği hastanede “Siz ölüsünüz” dediler Tedavi için gittiği hastanede “Siz ölüsünüz” dediler