OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı! OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı!

Manisa'nın Soma İlçesinde Zeytin Sineğine karşı biyoteknik mücadele başlatıldı. Soma İlçesine bağlı Karacakaş Mahallesinde 21 üretici ile birlikte 168 dekar alanda Zeytin Sineğine karşı biyoteknik mücadele kapsamında Eko-trap ve % 3lük  DAP’lı şişe asımının yaygınlaştırılması için tarla günü düzenlendi. 

Zeytin Sineği’ne Karşı Biyoteknik Mücadele Başlatıldı (1)

Zeytin sineğine karşı alternatif mücadele yöntemlerinden olan Eko-trap ve %3lük DAP’lı şişe asımı ile zeytin sineği zararlısına karşı kimyasal ilaç kullanımının azaltılması ile mücadele yapılması amaçlanıyor.

Zeytin Sineği’ne Karşı Biyoteknik Mücadele Başlatıldı (7)

Manisa Tarım İl Müdürlüğü ve Soma İlçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'sıfır atık' projesinde toplanan plastik şişeler, zeytin sineği ile biyoteknik mücadele kapsamında üreticilere dağıtılarak destek olundu.

Zeytin Sineği’ne Karşı Biyoteknik Mücadele Başlatıldı (6)

Tarla gününe Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Soma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayati Aslan, Karacakaş Muhtarı Bahaettin Yılmaz, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Zeytin Sineği’ne Karşı Biyoteknik Mücadele Başlatıldı (4)

Zeytin Sineğine karşı biyoteknik mücadele kapsamında düzenlenen tarla gününde, biyoteknik mücadelenin önemi anlatılırken tuzakların hazırlanması ve asılması ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar, konu sorumlusu teknik personellerce üreticilere aktarıldı. Hazırlanan DAP gübresi pet şişelere konuldu, zeytin dalına nasıl bağlanması gerektiği, Eko-trap ‘ın uygulanışı, üreticilere uygulamalı olarak gösterildi.


 

Muhabir: RESULENUR KANTAR