Manisa’nın zeytin hasadı kısmen de olsa başladı. Hasadın başlaması ile birlikte hırsızlıkta gündeme geldi ÇMK zeytin hırsızlığına karşı harekete geçti. Hırslızlığa karşı harekete geçen ÇMK üreticilerin zeytin toplamaya başlamaları için  zeytin toplama belgesi almaları gerektiğini açıkladı.

“Hırsızlıkların önüne geçilmesi için zeytin toplama belgesi almaları gerek”

Konu ile alakalı açıklama yapan ÇMK Başkanı Bahattin Zengi, “Zeytin toplama sezonu boyunca hırsızlıkların önüne geçilmesi amacıyla vatandaşlarımız çiftçi malları koruma başkanlığından zeytin toplama belgelerini almaları ve jandarma-bekçi denetimlerinde yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.” İfadelerine yer verdi.

24 Ekim Perşembe Demirci elektrik kesintisi 24 Ekim Perşembe Demirci elektrik kesintisi

“ÇMK tarafından yapılan kontrollerde bu belgenin gösterilmesi isteniyor”

Özarı, Kırkağaçlı zeytin üreticilerin hasat zamanında hasat belgesini almaları hatırlatarak şu şekilde konuştu: “Balıkesir ve diğer illerde zeytin hırsızlıklarının önüne geçilmesi için jandarma kuvvetleri zeytinlik alanlarında devriye gezmeye başladı. ÇMK ile koordineli yapılacak uygulamalarda ÇMK başkanlığından hasat belgesi alınması ve jandarma ya da ÇMK tarafından yapılan kontrollerde bu belgenin gösterilmesi isteniyor.  Yakında ilçemizde de başlayacağı duyumunu aldığımız uygulama için ÇMK başkanlığı da hasat belgesinin ÇMK başkanlığından alınarak kontroller esnasında gösterilmesi gerekiyor”

Muhabir: BENZA GÜRLER