CHP Ağrı İl Başkanı Ali Bayram'ın Manisa'ya gelişi üzerine Manisa Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sıra gecesi programı düzenledi.  Yunus Park İrfan Meclisi'nde düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savcı Özyolcu ve çok sayıda davetli katıldı. Programa katılan davetliler, Manisa ile Ağrı arasındaki dayanışma ve birliktelik mesajları verdi. Ancak geçtiğimiz günlerde TUSAŞ'a yönelik yapılan terör saldırısı nedeniyle, geleneksel olarak müzik ve türkülerin seslendirildiği sıra gecesi programnda bu defa müzik dinletisi yapılmadı. Programda, dayanışmanın önemine vurgu yapılırken, Manisa'daki Ağrılılar, şehirdeki dayanışmanın aydınlanmasını artırmaya yönelik çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler. 

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (13)

“1 buçuk milyon kişinin vebalini taşıyoruz”

Programda önemli açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “6 aydır mevcut belediyeyi toplamak için uğraşıyoruz. Her yerde artık görülüyor, şu yazıyor, ‘Gelin Manisa'nın paylaşımına siz de ortak olun. Fikirlerinize siz de ortak olun’ diye. O yüzden bu cemiyetleri ben çok önemsiyorum. Bundan sonra daha da sık gerçekleşecek. Çünkü biz burada Manisa'yı konuşacağız. Manisa'nın paylaşımı, Ağrılı kardeşlerimiz var. Muşlu kardeşlerimiz var. Balıkesirli kardeşlerimiz var. Trabzonlu kardeşlerimiz var. Bunların hepsinin temsilcileriyle birlikte ben bu şehri yönetmek istiyorum. Çünkü bir önceki başkan gibi ‘ben ne dediysem o olur. Ben ne dersem o olur’ Kültürünü biz Manisa'dan silemezsek maalesef biz de hizmet etme noktasına her zaman için eksik kalırız, yarım kalırız. Bizler bulunduğunuz mahallenin veya bulunduğu kitlelerin birer temsilcisisiniz. Ortaya koyacağız. Sorunların belki hepsini çözemeyeceğiz. Ama en azından bir yerden başlamak lazım. Bu ortaklaşa şehri yönetme kültürünü şehre yerleştirmek lazım. Çünkü bu koltuklar gelip geçici. Kimler geldi kimler daha da gelecek. Ama ben şunu biliyorum. Bu koltuklardan kalktıktan sonra kimileri hâlâ şehirde ‘başkanım’ diye anılırken maalesef kimileri şehirde bile oturamaz hâle geliyorlar. Bu biz görev süremiz tamamlandıktan sonra ben bu şehirde yaşamak, bu şehirde vefat etmek istiyorum. Çoluğuma çocuğuma yaptığım hizmetleri anlatmak istiyorum. Şehri ortak akılla yönetmenin kültürünü yerleştirmek istiyorum. O yüzden bu cemiyetleri daha çok tekrarlayalım. Aylık periyotlarla tekrarlayalım. Bunlar çok kutsal görevler. Çok veballi görevdir bu koltuk. Ben öyle diyorum. Cennetle cehennem arasındaki ayıran, bu koltuk. Çünkü 1 buçuk milyon kişinin vebalini taşıyoruz attığımız her imzada. Benim yanımdaki çalışanların hepsi bilir ki bir tane A4 kağıdı, bir bardak suyu bile içerken veya buna yazı yazarken bilin ki dağ köyünde yalın ayak dolaşan çocukların vebali bir hakkı vardır bu koltukta. bu para da biz emanete böyle sahip çıkıyoruz. Böyle de sahip çıkmaya devam edeceğim. Son anına kadar. Allah haram lokma deyince hepimiz gibi helalinden kazanmayı nasip etsin. Biz de bu şiirle yola çıktık. Allah mahcup etmesin. Allah utandırmasın. İyi ki varsınız. İyi ki birlikteyiz ve birlikteliğimizde Manisa'yı zafere başarıya götürecek olan şeydir. Bunun bilincindeyim. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu. 

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (1)

“Karşılama programı yapalım istedik”

Manisa Ağrılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Savcı Özyolcu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Burada olmamızın yegane sebebi CHP Ağrı İl Başkanı Ali Bayram, kendisi Manisa’mızı şereflendirdiler. Bizlerde kendisini en iyi şekilde ağırlamak ve sahipliği yapmak durumdaydık. Hem hemşehrilerimizle bir araya gelelim hem de bir karşılama programı yapalım istedik. Katılım sağladığınız için her birinize çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve CHP Ağrı İl Başkanı Ali Bayram organizasyonda olmaktan mutluluk duyduğunu ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. 

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (3)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (2)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (12)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (11)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (10)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (9)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (7)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (8)

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile sendika görüşmelerinde sevindiren karar Manisa Büyükşehir Belediyesi ile sendika görüşmelerinde sevindiren karar

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (6)

Manisa'da Anlamlı Gece, Ağrılılar Yardımlaşma (5)

Muhabir: ALİ GÖZEN