Muradiye’nin en büyük sorunlarından bir olan su altyapısı için büyük bir anlaşma yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, dünya Bankası ile Muradiye’deki su sorunu için anlaşma imzaladıManisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Muradiye’deki su sorunu için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir ile Dünya Bankası arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı. Dünya Bankası’nın Müşavir firması ile yapılan anlaşma ile ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulacak. İmza töreninde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Avşar, firma yöneticisi Dide Özdikmen yer aldı. 

Muradiye’nin Su Sorunu Ne Zaman Bitecek Anlaşma Yapıldı (1)


İleri biyolojik atıksu arıtma tesisi kurulacak

Dünya Bankası Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında, Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye ve civar mahalleleri kapsayan 224 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, 7 bin 500 tonluk inşa içme suyu depolanacak ve SCADA sistemi kurulacak. Ayrıca Kırkağaç'ın Gelenbe Mahallesinde 37 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı ile 400 tonluk içme suyu deposu inşa edilecek. 

Muradiye’nin Su Sorunu Ne Zaman Bitecek Anlaşma Yapıldı (3)

Manisa'nın fethedilişinin 711. yılı dualarla anıldı Manisa'nın fethedilişinin 711. yılı dualarla anıldı

“Çok arzuladığım bir projeydi”

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeyrek,

“Manisam için çok önemli bir gün. Öncelikle Muradiye ve Karaali Mahallemizin, Kırkağaç Gelenbe Mahallemizin içinde yer alan altyapı altyapısı müşavirlik anlaşmasını imzalıyoruz. Muradiye ve Karaali Mahallemizin sıfırdan altyapısını yeni alacağı. Muradiye Mahallesi'nde çarpışma kentleşme ve yapılaşmanın ortaya çıktığını biliyorduk. Mahalle sakinleri, hayata geçirilecek bu projeyle su ve altyapı sorunlarından kurtulacak. Bu benim çok aradığım, çok arzuladığım bir projeydi. Bunun, bugün imzasını atmanın ve hayata geçirmenin ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyorum. gerçekten çok heyecanlıyım. İmzaladığımız müşavirlik sözleşmesinin ardından ihale aşamasına geçeceğiz ve projelendirmesini dağıtacağız. 2025 yılının başındaki ihalelerimiz sonuçlanacak ve ilk kazmamızı vuracağız. 2026 yılının ikinci yarısında Muradiye, Karaali ve Gelenbe Mahallelerimizin altyapısını yenileyeceğiz. Halkımızın hak ettiği hizmet alacak. Bu önemli çatışmanın ilk imzasını attık.” dedi. 

Muhabir: BENZA GÜRLER