Manisa Kırkağaç kavunu kışa hazır Manisa Kırkağaç kavunu kışa hazır

Yunt Dağı Yağlı Güreşleri’nin iptal edilmesinin ardından AK Parti Yunusemre Teşkilatı ve Yunusemre Belediyesi arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor. Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın bugün düzenlediği eylül ayı basın toplantısının ardından AK Parti Yunsemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz’dan hız kesmeden açıklama geldi. 

"Hukuk tanımadığını kendi ağzıyla itiraf etti”

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Hukuk tanımadığını kendi ağzıyla itiraf etti. Buradan Sayın Başkan'ı vatandaşlarımızın huzurunda uyarıyorum. Kendi siyasi tabanını konsolide etmek için gazetecilerin sorusuna açık açık yalan söyleyerek cevap vermek de bir suçtur. Kendi ifadesiyle 74 yıldır iktidar yüzü görmediğini ifade etmiş ve aldığımız tüm kararları bu düşmanlıkla aldığını açıkça itiraf etmektedir. Mahkeme işe dönüş olacak ve tazminat ödenecek demiştir. Balaban ise bunu kendi ağzıyla yalanlamış, ardından yaptığı gafı kendi de fark ederek işçileri alenen tehdit etmiştir. Bize belediyenin gücünü kullandırmasınlar cümleleri ne anlama gelmektedir? 31 Mart gününden bu yana temel belediyecilik hizmetlerini veremeyen yapı şimdi de insanları sosyal anlamda ölüme mahkum etmeye çalışmaktadır."  

“Rüşveti normalleştirmeye çalışıyorlar”

Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başkan'ın toplantıda sarf ettiği sözler üzerine detaylı bir açıklama yapacağız. Lakin birkaçına da şimdiden değinmeden olmaz. Rüşveti normalleştirmeye çalışıyorlar. Bazı kişilerin ve kurumların işlerini hızlandırmak için bağışı şart koşacaklarını söylemek akıl tutulmasıdır. Hukukun ayaklar altına alınmasıdır. TCK’da rüşvet suçunun gerekliliklerini sayın başkan yaptıklarıyla açıkça itiraf etmektedir. İmar konuları üzerinden emsal artışı vs. yoluyla yapılan tüm iş ve işlemleri Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kamu kurumlarımızı yetkileri sınırında göreve davet ediyorum. Son olarak yüce Türk Yargısının vatanperver savcılarının bu konulara dair acil harekete geçmesi şarttır.” 

“Belediyenin sitesinde 6 başkan yardımcısı var, yedinci isim kim?”

Başkan İlkcan Durmaz, "Tüm kamuoyunun malumu olan yetkisiz ve hukuksuz belediye başkan yardımcısı görevlendirmeleri üzerine konuşan Balaban, şu an yedi belediye başkan yardımcımız var demiştir. Lakin belediyemizin resmi sitesinde altı isim görünmektedir. Yedinci isim kimdir? Yedinci isim için resmi bir atama yapacaklarsa herkesin bildiği ama bugüne kadar anmadığı gayrı resmi belediye başkan yardımcısı kimdir ve bugüne kadar o makamın yetkilerini kullanarak neler yapmıştır? Başkan Balaban yaptığı açıklamalarla rüşveti de alenileştirmiştir. Son dönemde Yunusemre Belediyesi mevcut yönetim marifetiyle gündemden düşmemektedir. Burada değinemediğimiz birçok konu bulunmaktadır. Tüm bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde cefakar basın emekçilerimizle bir araya gelip ayrıntılı bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.’’ diyerek sözlerini noktaladı.
 

Muhabir: ALİ GÖZEN