Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Sağlığı biriminde görevli veteriner hekimler, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (2023/41) Hastalıktan Arî İşletme Desteği kapsamında denetimlerine devem ediyor. 

Numuneler merkeze gönderiliyor

Ekipler, ilçede hastalıktan Ari İşletme Sağlık Sertifikasına sahip olan çiftlikteki sığırlardan Tüberkülin Testi (Duo Intradermal) ve Brucella Testi için rutin olarak yılda bir kez kan alımı yapıyor. Brusella amaçlı alınan kan numuneleri ise Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderiliyor.

Akhisar’da Arî İşletme Desteği Kapsamında Denetimler Devam Ediyor (4)

Hastalıktan Ari İşletme ne demek?

Koruyucu tedbirleri alan ve Sığır Tüberkülozu ile Sığır Brusellozu hastalıkları yönünden hayvanlarının arî olduğu onaylanan işletme, Hastalıktan Arî İşletme olarak kabul ediliyor.

Akhisar’da Arî İşletme Desteği Kapsamında Denetimler Devam Ediyor (2)

Hayvan başına ödeme yapılıyor

Hastalıktan Arî İşletme Desteğine başvuran ve Hastalıktan Arî İşletme sertifikasına sahip olan işletmelerin kriterlere uygun olan tüm sığırları için yetiştiricilere hayvan başına 1.200 TL ödeme yapılıyor. Öte yandan Onaylı Süt Çiftliği Sertifikasına sahip olan işletmelerdeki Arî İşletme Desteği alan tüm sığırlar için, ilave olarak hayvan başına 200 TL daha ödeme yapılıyor.

Karayakup'ta yaralar sarılıyor Karayakup'ta yaralar sarılıyor

Akhisar’da Arî İşletme Desteği Kapsamında Denetimler Devam Ediyor (1)

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU