Törene Akhisar halkı büyük ilgi gösterirken, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları da katılım sağladı.

3-9

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu tören konuşmasında, Akhisar’ın kurtuluş mücadelesindeki önemli rolüne vurgu yaparak, "Bugün bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, bu, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olan Ata’larımız sayesindedir" dedi.

Besim Dutlulu, sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğu minneti dile getirerek, aziz şehitlerimizi rahmetle andı.

2-16

Dutlulu konuşmasında, Milli Mücadele’nin Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ve özlemiyle kazanıldığını belirterek, “Tarihimizi ve birlik olma gücümüzü hatırlamanın tam zamanı. Güzel günler için daha çok çalışmalıyız” dedi. Ayrıca, “Her bir şerefli Akhisar evladı, Mustafa Kemal’in askeridir” ifadelerini kullanarak, Akhisar halkının bağımsızlık mücadelesindeki onurlu duruşunu vurguladı.

10-2

Kutlamalar devam ediyor

Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi sergilendi, öğrenciler şiirler okudu. Törenin ardından protokol üyeleri, Akhisarlı gazilerle bir araya gelerek bu özel günlerini tebrik etti.

Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır Manisa'nın Soma ilçesinde mahkemeden tarla satılıktır

6 Eylül kutlamaları gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Saat 12.00 ile 17.00 arasında Hüsnü Kahraman Kültür Parkı ve Gölet Alanı’nda Çocuk Şenliği düzenlenecek. Kutlamalar Sertab Erener’in saat 21.00’da vereceği konserle sona erecek.

Muhabir: ELİF YILDIRIM