AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, isim vermeden Manisalı belediye başkanlarına sitem etti. Belediye başkanlarıyla her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Arınç, Yunusemre Belediyesi’ndeki işçilerin işten çıkarılmasın kabul etmediklerini ifade etti. Arınç, işçileri yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak hukuki sürecin takipçi olacaklarını vurguladı. 


AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç Manisalı belediye başkanlarını eleştirdi. 31 Mart yerel seçimler sonrasında milli iradeye duyduğumuz saygı gereği seçilen belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Arınç, “Her türlü iş birliğine açık olduğumuzu belirttik.” dedi.

Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı Saruhanlı’da iş yeri satışa çıkarıldı

Ancak gelinen noktada bazı başkanlara ayrıştıklarını kaydeden Arınç, 
“Geride bıraktığımız yerel seçimler sonrasında Manisalı hemşehrilerimizin teveccühleriyle görev alan belediye başkanlarına milli iradeye duyduğumuz saygı ve Manisa'mıza duyduğumuz aşk gereği nezaket ziyaretleri gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin bizlere seçim döneminde verilen sözleri denetleme görevi verdiğinin de altını çizerek Manisa'mızın ve Manisalı hemşehrilerimizin çıkarı için her türlü iş birliğine açık olduğumuzu belirttik. Bugün geldiğimiz noktada bazı belediye başkanlarıyla Manisa'mızın yararı için asgari müşterekte buluşabilirken bazılarıyla fazlaca ayrıştığımızı görmekten büyük üzüntü duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.


“Hukuki süreçlerin takipçisi olacağız”

Yunusemre Belediyesi’nde ki işçi çıkarımlarını kabul etmediklerini vurgulayan AK Partili Arınç son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Bu ayrışmanın temelinde hiçbir siyasi gerekçe bulunmuyor. Bilhassa Yunusemre Belediyesi'nde tek gayeleri ailelerinin geçimlerini sağlamak olan işçi kardeşlerimizin toplu bir kıyım ile işlerinden çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız, il başkanlığımız ve ilçe başkanlığımız ile beraber hukuki süreçlerin takipçisi olacak, işçi kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.”
 

Kaynak: HABER MERKEZİ