CHP Manisa İl Teşkilatı’nın 38. Olağan Kongresi’ne CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Semih Balaban damgasını vurdu. İki partili arasında uzun zamandır devam eden gerilim, kongrede gövde gösterisine dönüştü. Kongrede, CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile Balaban destekçileri arasında çıkan tartışmalar, kavgaya dönüştü. Bir grup zaman zaman kürsüye yürümeye kalksa da partililerin araya girmesiyle, gerginlik yatıştırıldı. Tartışmaların gölgesinde gerçekleştirilen kongrede Semih Balaban, başkan seçilerek CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i evinde bir kez daha yendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Teşkilatı’nın 38. Olağan Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongrede, 2023 genel seçimlerinde partisinin 5.sıra milletvekili aday adayı gösterdiği Semih Balaban ile yine parti içerisinde uzun yıllar yer almış isimlerden biri olan Ferdi Zeyrek, il başkanlığı için yarıştı. Kongrede, Semih Balaban, rakibi Ferdi Zeyrek’e karşı başkanlık yarışını kazandı. Balaban, 616 delegenin oy kullandığı kongrede….. delegenin oyunu alarak bir kez daha başkanlık yarışını kazandı.

BALABAN’A İLGİ YOĞUN OLDU

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda saatlerin 10.00’u göstermesiyle birlikte başlayan kongrede, CHP Manisa eski İl Başkanı Semih Balaban, delegeler tarafından sloganlar eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Ardından, Balaban partililerle tek tek selamlaştı.

Adaylardan Ferdi Zeyrek de salona geldiğinde partililer tarafından büyük bir sevgi seliyle karşılaştı. İki adayın birbirlerine başarılar dilemesiyle birlikte kongre başladı.

İlk olarak kongrede, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kongrenin Divan Başkanlığını Tahsin Tarhan yaptı. Divan başkanının belirlenmesinin ardından konuşmalar yapıldı.

“YALÇIN BAŞKAN GÜMBÜR GÜMBÜR BAĞIRIRKEN NEREDEYDİN SEMİH BALABAN”

Kongrede ilk söz alan aday Ferdi Zeyrek oldu. Zeyrek konuşmasında Semih Balaban’a yüklendi. Zeyrek, konuşmasında, “Manisa tarihinin  en büyük yolsuzluğunu Cengiz Ergün gerçekleştirmek üzereydi. Kendi arsalarına 5 kattan 15 kat imar verdi. Ben bir mimarım ben bunun çalışmasını yaptım. Bir rapor hazırlayıp il başkanlığına sundum. Ama kimse oralı olmadı. Sonrasında milletvekillerine anlattım. Evet, inceledik.  Cengiz Ergün Manisa tarihinin en büyük yolsuzluğunu yapıyordu. Benim hesabıma göre yaklaşık 350 trilyondan bahsediyoruz. Ama benim il örgütümün umurunda bile olmadı. Biz o gün bir basın açıklaması yaptık. İl Başkanım vardı Ali başkanım vardı. Yalçın başkanım vardı. Sonrasında halk TV’ye çıktık. Daha sonrasında Özgür Başkanım mecliste gündeme getirdi. Durdurun bu yolsuzluğu dedi. Peki, düğünde dernekte her yerde önde olan Semih Balaban neredeydi? O gün işi vardı, yarın da işi vardı. Peki, biz Büyükşehir’i nasıl kazanacağız. Manisa’nın en büyük yolsuzluğunu anlatmazsak bu halka ne anlatacağız. Mehmet Çerçi’nin yaptığını sağır sultan duydu. Bir tek Semih Balaban hariç, Yalçın Başkan gümbür bağırırken neredeydi Semih Balaban” dedi.

Ferdi Zeyrek’in konuşmasının ardından kürsüye diğer il başkan adayı olan Semih Balaban çıktı. Balaban, konuşmasında  hem CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i  hem de  Ferdi Zeyrek’i yerden yere vurdu.

“ULUFE DAĞITIR GİBİ MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI DAĞITILDI”

Konuşmasında parti içi demokrasiye vurgu yapan  Balaban, “Bu parti de yanlış giden işler var. Parti ulufe dağıtır gibi milletvekili adaylığı dağıtıyor. Bu partide haksız bir şekilde herkes değişik uygulamalarla karşı karşıya kalıyor. Açıkça söylüyorum. Ekrem beyle, Gökhan beyle görüşmemizde Sayın grup Başkanımın gözünün içine baka baka söylüyorum. Parti içi demokrasiden başka talebimiz olmamıştır. Gözünün içine baka baka söylüyorum. Neymiş ön seçim istiyoruz Öz seçim isteyen insanlar Tur Hanım, Mazlum bey, Hasan Ören bir çok insan doğru ön seçim istiyorsunuz  merkez yoklaması olursa bu kadar emeğiniz var en az 47 yıl bu mücadelenin içindesiniz başvuramazsınız. Başvurmayalım Manisa’da kim yetkiliyse istediği gibi yazsın biz de oturalım  kuzu kuzu. Bu mu anlayışınız? Bu mu siyasetiniz. Bu taban size teslim mi olacak? Bu taban hiçbir zaman doğruları söylemeyecek mi? Manisa’da bir arkadaş çıkacak. İstediğini yapacak biz de ona biat edeceğiz. Etmiyorum.  Etmeyeceğim de” dedi.

“KAPIKULU OLMAYACAĞIZ”

Ecevit’in 72 kongresinde bir sözü  alıntılayan Balaban, “Siyaseti ya özgür yasalara saygılı bireyler olarak yapacaksınız ya da kapıkulu olarak devam edeceksiniz diyor. Biz kapı kulu olmayacağız. Asla!” diye konuştu.

“BURADA SOLCULUK OYNAMA”

Daha sonrasında Ferdi Zeyrek’in eleştirilerine cevap veren Balaban, “Burada solculuk oynama. Senin solcu oyununa kimse prim vermez. Sen kimsin solculuk yapmak kim. 24 Mayıs 2018’de arkadaşımız partiden istifa etti. Yine soruyorum buradan il başkanlığını kaybettiğinde yine partiden istifa edecek misin?”diye sordu.

“SEN KADROLU ADAYSIN”

2019 31 Martından önce İYİ Parti genel Merkezine gidip beni İYİ Parti’den belediye başkanı adayı yapın   diyecek misin bir daha Ferdi? Gelmişsin burada solculuk oynuyorsun! Bu işler böyle olmuyor.  Ve yine bir gün partide emeği yok. Ne ilçe yöneticisi olmuşsun ne il. Sen sadece kadrolu adaysın” dedi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemi, sonrasında ise oy sayımına geçildi. Yapılan oy sayma işlemi sonucunda Semih Balaban yeniden başkanlığa seçildi.  LEYLA DOĞAN

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"