Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılını yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında “Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken Büyük Atatürk’ün fikirlerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak bu ülkenin ve her bir ferdinin refahını yükseltmek için üretmeye, çalışmaya, kadim topraklarımızın bereketine bereket katmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje Şehzadeler Belediyesi’nden 6   mahallede öğrencilere özel proje


Başkan Çetin Akın Cumhuriyet’in 100. yıl mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir” olarak ifade ettiği Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlamanın tarifsiz sevincini, gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.
Türk Milleti’nin azim ve kararlı mücadelesi sonucunda kurulan Cumhuriyet; barışın, özgürlüğün, insanca bir arada yaşamanın güvencesidir. Adaletin temeli, daima ileriye gitmenin yegane yoludur.
Dün, bugün ve yarın; eğitimde, ekonomide, siyasette, sporda, kültür ve sanatta tüm dünyanın yakından tanıdığı, başarılarıyla göğsümüzü kabartan nice insanlar yetiştiyse ve yetişmeye devam ediyorsa bunu ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına borçluyuz.
Bir asrı geride bıraktığımız Cumhuriyet, 100 yıl boyunca çeşitli badireler almış olsa dahi Türk Ulusunun sonsuz sevgisi ve bağlılığıyla tüm gücüyle dimdik ayakta duruyor. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılına girerken Büyük Atatürk’ün fikirlerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak bu ülkenin ve her bir ferdinin refahını yükseltmek için üretmeye, çalışmaya, kadim topraklarımızın bereketine bereket katmaya devam edeceğiz. Yüz yıllık çınarımız Cumhuriyetimizi çocuklarımız, gençlerimiz için pırıl pırıl yarınlara hep birlikte ulaştıracağız.


Türk Halkı için bu çok özel, anlamlı günü çeşitli sebeplerle görmezden gelmeye, bu tarihi anın önemini hafifletmeye çalışanlara inat; en yüksek perdeden, sesimizin en gür çıktığı şekilde Cumhuriyet ve Atatürk sevdamızı haykırarak hep birlikte, kardeşçe, el ele, omuz omuza Cumhuriyet Bayramımızın 100.yılını gururla, şanla, şerefle kutlayacağız.
Ata’mızın kurduğu Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol ve silah arkadaşlarını ve bütün kahramanlarımızı sonsuz bir sevgi, saygı ve şükranla anıyorum.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Çok yaşa Cumhuriyet!”

Kaynak: CANAN SÜRGİT