Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, eski belediye başkanı Zeki Kayda’nın Kurşunlu Kaplıcalarında, ücret alınmaksızın birinci derece akrabalarına bir oda tahsis ettiğini iddia etti. 3 milyon 859 bin TL kamu zararı olduğu iddia eden Başkan Nurlu, Kayda hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.   

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 140306

“10 YIL BOYUNCA ÜCRETSİZ OLARAK KULLANDIRDIKLARINI TESPİT ETTİK”

Kayda, videolu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Göreve geldikten sonra Salihli Belediyesi Kurşunlu Kaplıca Tesislerimizde yaptığımız incelemelerde, şatafatlı bir şekilde döşenmiş ve önceki Belediye Başkanı Z.K‘nın birinci derece yakınlarına, bazı yardımcılarına ve yandaşlarına ücret alınmaksızın bir oda tahsis ettiği bilgilerinden harekete geçerek Kurşunlu tesislerimizdeki 303 numaralı odamızı konaklama hizmeti satışı dışında tutarak, Güzel Salihli’mize yıllardır kaynak ve gelir elde etmek yerine, 303 numaralı odayı iki dönem 10 yıl boyunca kendi aile yakınlarına ve yandaşlarına ücretsiz olarak kullandırdıklarını tespit ettik.”

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 140422

“HUKUKİ VE CEZAİ SÜRECİNİ BAŞLATMIŞ BULUNUYORUZ”

Salihlilerin haklarını korumak için sessiz kalamayacağını vurgulayan Başkan Nurlu son olarak,

“Halka hizmet etme ve gelir amacından uzak tutulan bu oda, kamu kaynaklarının ve mahrum kaldığımız gelirlerin özel zevkler için israf edildiğini açıkça gösteriyor. Belediyenin kaynakları birilerinin ve yakınlarının şahsi konforları için değil halkımızın hizmetinde olmalıdır. Belediyemizin gelir bütçesine girmesi gereken, ancak basiretsiz bir anlayış ve keyfiyetle peşkeş kalemine atılan bu tür suistimallerin her zaman karşısında olacağız. Salihli halkının haklarını korumak için bu olay karşısında sessiz kalmayarak, önceki Belediye Başkanı ve sorumlular hakkında hukuki ve cezai sürecini başlatmış bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi
Muhabir: ELİF YILIDIRIM