Son zamanlarda büyük tartışmalara yol açan sokak hayvanlarına yönelik kanun ile ilgili CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper açıklamalarda bulundu

TBMM'de  sokak hayvanlaına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ndeki ötenazi uygulaması kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Büyük tepkilere yol açan kanun hakkında CHP'li isimler 'hayır' oyu kullanacaklarına dair tek tek açıklamayapmaya devam ediyorlar. Sokak hayvanlarına ötenazi uygulanması yerine kısırlaştırıp barınaklara alınmasını teklif eden CHP'Lİ Milletvekillerinden sonra bir açıklamada CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'den geldi.

"Can almak hiçbir kulun haddine değildir"

Başkan Özalper, Manisa'da hiç bir belediyede ötenazi işleminin uyulanmayacağının vurgusunu yapan Başkan Özalper;

 “Can almak hiçbir kulun haddine değildir, yalnızca Allah’a mahsustur. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kedilere olan sevgisi herkes tarafından bilinmektedir. Şimdi kendini dindar tanıtanlar, Allah’ın dilsiz kulları sokak hayvanlarının canını almak için TBMM’ye kanun teklifi getiriyor. Sokak hayvanlarının popülasyonunun artmasındaki tek sorumlu kısırlaştırma görevini yerine getirmeyen kurumlar ve bu kurumları denetlemeyenlerdir. İnsanların yarattığı bu kaosun bedeli sokak canlarına ödetilemez. Sokak hayvanlarının popülasyonunun kontrol altına alınması ve saldırganlığın önüne geçilmesi ancak aşılatıp kısırlaştırarak mümkün olabilir” dedi.

MASKİ duyurdu: Kartlı sayaç kullananlar dikkat! MASKİ duyurdu: Kartlı sayaç kullananlar dikkat!

"CHP’li hiçbir belediye ötenazi uygulaması yapmayacak"

Başkan Özalper son olarak bu konuyla ilglili olan açıklasında şuifadelere yer verdi;

“Buradan kendini çok dindar tanıtıp canlı katliamına ortak olmak isteyenlere sesleniyorum, Allah’ın verdiği canı yalnızca Allah alır. Kanun teklifinin TBMM’de geçmesi halinde Manisa’da CHP’li hiçbir belediye ötenazi uygulaması yapmayacak. Sokak canlılarına yönelik büyük bir kısırlaştırma seferberliği içindeyiz. Hayvan hastanesi ve yaşam parkları üzerine çalışmalarımız devam ediyor. CHP’li hiçbir belediye, katliam yasasını uygulamayacak”

Muhabir: RESULENUR KANTAR