CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa gündeminde son günlerde sıkça konuşulan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile olan fotoğraf karesi hakkında açıklama yaptı.

Başkan Özalper, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf karesi ile açıklama yapmıştı. Başkan Özalper, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile olan fotoğrafı ile ilgili açıklama yaptı. 


 “Algı operasyonu yapılıyor”

Başkan Özalper fotoğraf hakkında sosyal medyadan algı operasyonu yapıldığını söyleyerek;


“Başkan Özalper açıklamasında, “Kula Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ile birlikte bulunduğumuz fotoğraf karesine ilişkin sosyal medyada algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır. Kamuoyunu meşgul eden konuya ilişkin açıklama yapma zaruriyetimiz doğmuştur. Kula Belediye Başkanımız Hikmet Dönmez ile 31 Mart yerel seçimleri öncesi Aralık ayında adaylık konusunda mülakat yaparken kendisi bana çay içmek istediğini iletti. Ben de kendisine, seçimi kazandığı takdirde ellerimle çay servis edeceğimi söylemiştim. “ diye konuştu.


“Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız”

Fotoğrafın malum iddiaların ardından çekilmediğini açıklayan Başkan Özalper sözlerine şu şekilde devam etti;

Beyaz altında zarar endişesi Beyaz altında zarar endişesi


“Hikmet başkanımızla aramızda yaptığımız bu espri sonrasında Kula’da önemli bir seçim başarısı sağlandı. Seçimlerden 15 gün sonra bir araya geldiğimizde Hikmet başkanımıza verdiğim çay sözünü tuttum ve fotoğraf tam da bu zamanda çekildi. Algı operasyonu yapılmaya çalışılan fotoğraf, kamuoyunun malumu olan iddiaların ardından çekilmiş bir kare değildir. Biz şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu defalarca beyan ettik. Hikmet başkanımız cezaevinden tahliye edildikten sonra şehir dışında olmam nedeniyle kendisiyle herhangi bir yüz yüze görüşmemiz olmamıştır. ”
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU