Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, son günlerde yaşanan çocuk cinayeti hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi. 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleşen açıklamaya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Özge Arslan, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Sloganlar atılarak çocuk cinayetlerini kınayan meclis üyeleri, pankart açarak tepki gösterdi. Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, çocuklar için kadınlar ile omuz omuza çalışacaklarını kaydetti.

MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Halil Yiğit öldürüldü MİT'ten Kuzey Irak'ta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Halil Yiğit öldürüldü

Başkan Özata “Çocuklar Için Mücadele Edeceğiz” (4)

“Tüm kadınlarımızla omuz omuza çalışacağız”

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, çocuklara karşı yapılan her türlü istismarın, şiddetin kesinlikle affı olmadığını belirtti. Özata, “Çocuklarımıza yönelik yapılan her türlü istismar, baskı ve şiddet, benzeri durumlar hiçbir zaman kabul edilebilir olmadı. Maalesef çocuk istismarları ve yaşam haklarının ellerinden alınması yakın zamanda ülkemizde oldukça ciddi ve sıklaşan bir sorun haline gelmeye başladı. Son dönemde yaşanan ve artan olaylardan da görüldüğü üzere ortada ciddi zaafların olduğu bir gerçek vardır. Geldiğimiz şu noktadan sonra anlaşılıyor ki caydırıcı cezalar getirilerek bu gibi olayların yaşanmamasını ve bizlere emanet olan çocuklarımızın 'çocuk gibi' yaşamalarını sağlamak bizlerin, hepimizin sorumluluğudur. Çocuklarımıza zarar veren geleneksel kurallar ve davranışların karşısında olmak, öncelikle biz kadınların görevidir. Çocuklarımıza çağdaş bir ülke bırakmak için uluslararası çocuk hakları yasalarının hızla hayata geçirilmesi konusunda toplumsal bilinç yaratmak için Kent Konseyi Kadın Meclisi ve tüm kadınlarımızla omuz omuza çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Özata “Çocuklar Için Mücadele Edeceğiz” (3)

“Yetkilileri çözümler üretmeye davet ediyoruz”

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak çocuklara yapılanlar karşısında hissedilen acıyı paylaştıklarını belirten Suzan Cömert Özata, son olarak şunları söyledi: “Bu acının bir daha yaşanmaması için tüm yetkili kurumları etkili, kapsamlı ve kalıcı çözümler üretmeye davet ediyoruz. Sivil toplum olarak bizler de elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Manisa Barosu, yaşanan son üzücü olayın faillerinin bulunup cezalandırılması için dosyanın takipçisi olmaya devam edeceklerini açıklamıştır. Bizler de bu sürecin takipçisi olacağız. Çocuk hakları gelişimini ve mücadelesini yürüten sivil toplum kuruluşları, toplumsal hareket ve diğer kurumlarla her zaman dayanışma etkileşim içinde olmaya edeceğimizi duyurmaktayız.  Hep birlikte, çocuklarımızın güvende yaşayabileceği bir ülke için harekete geçmeliyiz. Bunu da görev bilmekteyiz. Çocuklarımıza sevgi, anlayış ve güven dolu bir dünya bırakmak için el birliğiyle mücadele edeceğiz. Çocuklar gülsün diye; geleceğimiz için kararlı adımlarla hiç durmadan ilerleyeceğiz.”

Başkan Özata “Çocuklar Için Mücadele Edeceğiz” (1)

Başkan Özata “Çocuklar Için Mücadele Edeceğiz” (2)

Muhabir: ALİ GÖZEN