Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Gölmarmara ilçesini ziyaret etti.burada  İlk olarak mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Başkan Zeyrek’e, CHP İlçe Başkanı Ferdun Sevenbige, Belediye Meclisi Üyeleri ve Parti Örgütü eşlik etti.

“Ciddi sıkıntılı belediyeler devraldık”

Toplantının açılışında açıklama yapan Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan,

“Biliyorsunuz yerel yönetimler çok önemli. Koordineli hareket ettiğimiz sürece yapamayacağımız hizmet yok. Manisa’da yeni yönetimlerle birlikte çok güzel işler olacağına eminim. Sizlerin de desteğiyle ranta odaklı değil, insan odaklı işleri başaracağız. Bu işlerin üstesinden geleceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri bizim için çok önemli. Sağ olsun ne zaman arasak, bize her zaman bütçe çerçevesinde destek oluyor. Gölmarmara’dan da biliyoruz. Ciddi sıkıntılı belediyeler devraldık. Aynı şekilde Büyükşehir’de de ciddi sıkıntılar var” dedi.

“Gölmarmara’daki sorunları gidermek”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek de bir konuşma yaptı. Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Zeyrek,

“Öncelikle beni burada misafir ettiğiniz için, sizlere çok teşekkür ediyorum. Seçimlerde, her haftanın bir gününü bir ilçede geçireceğimizin sözünü vermiştik. Bugün de Gölmarmara’dayız. Yaklaşık 2 aydır, görevimizin başındayız. 31 Mart seçimlerinde halkımızın hem bizlere, hem de muhtarlarımıza gösterdiği teveccühten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın ilk beklentisi, Gölmarmara’daki sorunları gidermek. Bu sorunları birlikte tespit edeceğiz. Kanunun ve bütçenin izin verdiği şekilde bu hizmetleri de tek tek yerine getireceğiz” diye konuştu.


Göreve geldiği andan itibaren hayata geçirdiği projeler hakkında da açıklama yapan Başkan Zeyrek,

“Öncelikle bizim en büyük sorunumuz, su pahalılığıydı. İnsani su kullanım hakkı olan ilk 2 ton suyu 1 lira yapacağız diye sözümüz vardı. İlk bunu yerine getirdik. Buna vesile olan hem Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize, hem de bunun bütün hazırlıklarını yapan personelimize teşekkür ediyorum. Çünkü halkımızın böyle bir talebi vardı. Bu yapılamaz deniyordu. Ama yapılabilirliğini de herkes gördü. Daha sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim yaptık. Yaklaşık 1 aydır gördüğüm herkes, bana bu konudan dolayı teşekkür ediyor. En güzel teşekkür de şuydu: Akhisar ziyaretimde yolda yürürken bir vatandaşımız, geçen ay ile bu ay arasında tam 250 TL fark etti dedi. Ben bu 250 TL karşılığında çocuğuma gidip bir hediye alacağım, Ferdi amcandan sana bir hediye diyeceğim dedi. En büyük mutluluk budur. Buna vesile olduğum için gerçekten çok mutluyum. Ulaşımda aksilikler vardı. Ulaşımdaki arkadaşlarımız para kazanamıyorlardı. Özellikle iç hatlardaki ulaşımda, otobüslerin arkasında bizden önceki başkanın boy boy fotoğrafları vardı. Fark etmişsinizdir hepsini çıkardık. ” ifadelerini yer verdi.  


 

Muhabir: ÖZGE AY