Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım (BİLTEVT2024) Uluslararası Engelsiz Bilişim 2024 Kongresi açılış ve Engelsiz Bilişim 2024 Ödül Töreni Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Açılış konuşması, MCBÜ Dr. Öğr. Üyesi ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özhan Kalaç, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ve MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin tarafından yapıldı.

‘Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım’ Kongresi Gerçekleşti (8)

“Bu yıl itibarıyla lisansüstü eğitimde de özel kontenjan uygulaması başlayacak”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çetin yaptığı konuşmada ,

“Öğrencilerimizin eğitiminde fırsat eşitliğinden yararlanarak mezun olmalarını önemsiyoruz. Bu kapsamda derslerde ve sınavlarda gerekli düzenlemeleri yaparak öğrencilerimize fırsat eşitliği sağlamaktayız. Engelli öğrencilerimize üniversitemizde kısmi zamanlı çalışma imkânı ve ücretsiz yemek yardımı gibi pozitif ayrımcılık uygulamaları sunuyoruz. Ayrıca bu yıl itibarıyla lisansüstü eğitimde de özel kontenjan uygulaması başlatarak, pozitif ayrımcılık ilkesini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak engelli personelimiz ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarımızı sürdürürken aynı zamanda engellilere yönelik bilişim hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve toplumsal fayda oluşturmak amacıyla da yoğun çaba göstermekteyiz” diye konuştu.

Kongre açılışı, Türkiye’de engellilere yönelik yapılan başarılı bilişim hizmetlerine Engelsiz Bilişim Ödülleri’nin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

‘Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım’ Kongresi Gerçekleşti (2)

PAOK’tan maç günü ‘Konstantinopolis” paylaşımı taraftarları kızdırdı PAOK’tan maç günü ‘Konstantinopolis” paylaşımı taraftarları kızdırdı

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen kongreye Manisa Vali Vekili Mustafa Harputlu, MCBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin ile Prof. Dr. Oktay Üçer, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gök  ve Emine Özge Arslan, Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanı Berkay Altuğ, ÖSYM Engelli Adaylar Daire Başkanı Belma Atak, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, MCBÜ Genel Sekreteri Erhan Doğan, dekanlar, daire başkanları, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu temsilcileri, kongreye destek veren kurum yetkilileri, engelli dernek başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU