Manisa’nın 30 yıllık kanayan yarası olan imar sorunu, sonunda ‘artık yeter’ dedirtti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz da 2004 yılından bu yana mahallelerinde kat artışıyla ilgili bir düzenlemenin olmamasına tepki gösterdi. Kentin deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Muhtar Eşref Yılmaz, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evlerin çoğunun depreme karşı dayanıksız olduğunu, olası bir depremde de oluşan can kayıplarının vebalini kimin taşıyacağını sordu. Muhtar Yılmaz, ayrıca boş arsalara imar verenle belediyelerin deprem bölgesinde yer alan ve 30 yıllık eski yapıların bulunduğu bir bölgeye neden bir düzenleme yapmadıklarını sordu.


 Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde 2004 yılından bu yana muhtarlık yapan Eşref Yılmaz, mahalleyle ilgili sıkıntılarını Meydan Gazetesi mikrofonlarına dile getirdi. Seçim dönemlerinde siyasilerin mahalleyi ziyaret ettiğini, seçim geçtikten sonra ise kimsenin mahalleye ayak basmadığından yakındı. 
Muhtar Yılmaz, mahalleyle ilgili çeşitli sorunların olduğunu ama en acil problemlerinin deprem riski nedeniyle 30-40 yıllık eski binaların olduğu mahalleye kat artışıyla ilgili bir düzenlemenin yapılmaması olduğunu kaydetti. 
“BUGÜNE KADAR BİR NETİCE ALAMADIK”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref  Yılmaz, “2004’ten bu yana bizim imar sorunumuz devam etmektedir. Kat artışıyla ilgili bir düzenleme yapılmasını istedik. Bizim burasının eski imarı 2,5 kattır, 18 uygulama görmüş imar var bir kısmı 2,5 kattır bir kısmı da 5 kattır bir kısmı da 3 kattır mahallenin. Biz de bu mahallenin 2,5 kat olan kısmına kat artışı yapılsın istiyoruz. 3-4 ya da 5 kat böyle bir artış yapılsın diye talep ettik halk olarak. Bugüne kadar bir netice alamadık” dedi.   
“MAHALLEYİ PLANSIZ BIRAKTILAR”
En son 2010 yılında 4 mahalleye sandık kurdurulduğunu ifade eden Muhtar Yılmaz, “Bir şehir plancısı bir mimar bir de bir güvenlik geldi, oylama yapıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde yüzde 91 hayır oyu çıkması nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi’ni planın dışında tuttular. Cumhuriyet Mahallesi eski plana devam edecek diye bir karar alındı meclis kararıyla. Karar alındıktan sonra Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmı 12 katlı olan yerler vardı mahkemelikti orası. Danıştay kararıyla halktan gizli tutup mahalleyi plansız bıraktılar. İmar var plan yok. 2010’dan bu yana Cumhuriyet Mahallesi, plansız bırakılmış. Biz de diyoruz ki suçumuz, günahımız ne? Bu insanların doğal hakkı bu neden verilmiyor” diye sordu.


DEPREM FELAKETİNİ HATIRLATTI
 Türkiye’de yaşanan deprem felaketine atıfta buluna Yılmaz, “11 ilimizde bir felaket yaşandı. Allah korusun Manisa’da deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Manisa’da da böyle bir deprem yaşanırsa aynı felaket bizlerin de başına gelirse kimler bunun hesabını verecek? Bunun hesabını nasıl vereceğiz! Onun için yetkililerden tek ricam Danıştay kararının kalkmasını istiyoruz” dedi.
“KİMSE SORUNUMUZA ÇÖZÜM BULMADI”
Son meclis kararıyla da o zamanki bir madde de Cumhuriyet Mahallesi’nin sınırları içinde kalan alandan parsel maliklerinin talepleri doğrultusunda mevcut yapılaşmaya göre hazırlanması önceki imar planı şartlarına göre mevcut yapılma koşulları korunacak şekilde planın giderilmesinin istendiğini anlatan Yılmaz, maalesef o günden bugüne defalarca dilekçe vermelerine rağmen kimse bu sorunlarına bir çözüm bulmadığını aktardı.
“BÜTÜN BELEDİYELERİN SORUNU”
Manisa’nın imar sorununun bütün belediyelerin sorunu olduğunun altını çizen Yılmaz, “Biz sadece bir belediyede suç bulamıyoruz. Manisa’nın imar sorunu sadece bir belediyenin değil bütün belediyelerin sorunudur. Bunun için yetkililerden bir an önce mahallemizdeki Danıştay kararının kalkması yeniden bir plan düzenlenmesini talep ediyoruz. Çünkü vatandaş çok tedirgin depremden dolayı. 35-40 yıllık evlerimiz var burada. O zaman şimdiki gibi sağlam betonlar yoktu. Hep elle karmayla atılan betonlarla buradaki evler yapıldı. Onun için bizim tek ricamız bu imarla ilgilenmeleri ve Danıştay kararının kaldırılması” dedi. 

Akhisarlı Öğrenciler Güneş Enerji Santralini gezdi Akhisarlı Öğrenciler Güneş Enerji Santralini gezdi


“BOŞ ARSAYA İMAR GÖTÜRÜP GEÇİRİYORSUNUZ”
2010 yılından bu yana bu sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Yılmaz, “Bir de çıkıp birileri diyor ki biz Manisa’ya 50 yıllık imarı getirdik. İçeride ki düzenlemeyi yapamadınız. Boş arsaya imar götürüp geçiriyorsunuz ama depremle karşı karşıya olan bir bölgeye bir düzenlemeniz olmuyor. Bu mahallelerde bir sorun var gidelim bir toplantı yapalım, halkla görüşelim diye de bir açıklama kimse yapmıyor” diye konuştu. 
“HER ŞEY SEÇİMDEN SEÇİME”
Siyasilerin seçim vaatlerine de yüklenen Yılmaz, “2-3 ay sonra herkes seçime odaklanacak. Her şey seçimden seçime. Vaatler geliyor, onu yapacağım bunu yapacağım diyorlar. Seçim geçtikten sonra da kimse de geriye dönüp vaatlerini yerine getireyim demiyor” ifadelerini kullandı.
“ORANIN İMARI DA 3 KATTI”
12 katlı olan yapılarla ilgili de çarpıcı iddialarda bulunan Muhtar Yılmaz, “Oranın imarı da 3 kattı. İşte birileri ne yaptılarsa ne plan çevirdilerse orasını 12 kata çıkardılar. Orayı 12 kat yaptılar. O binalara akşamları bir gidin bakın. Ne otoparkı var. Bütün araçlar yolda. Bir yangın olsa araç giremiyor oraya. Her bina orada 72 daire. Bir köy kadar. O zaman nasıl böyle bir düşünceyle nasıl 12 kat imar verildiyse tamam verilsin de bu 12 kata göre bu insanların sosyal donatı alanlarının da olması gerek. Otoparkı olması gerekiyor. Maalesef bunların hiçbir tanesi yok” şeklinde konuştu.

3 KEZ DİLEKÇE YAZDIM CEVAP YOK"
Muhtar Yılmaz,konuşmasının devamında," Şehir plancısı Ahmet Turgut ile 3 defa mahallemizi gezdik. 9 Temmuz'da Büyükşehir Belediyesine dilekçe verdim halen cevap yok."dedi.
“VATANDAŞ BİZE NEDEN YOK DİYOR”
Vatandaşların merak içerisinde oldukları söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımız sürekli sokağa çıktığımda, kahveye gittiğimde bunu soruyorlar. Diğer mahallelere imar geliyor bizim buraya neden imar gelmiyor diyorlar. Yeni Mahalle, Hafsa Sultan, Fatih de plansız bırakıldı. Şimdi oranın imarını yapıyorlar. 10 kat mı 8 kat mı imar veriyorlar. Ama mesela kimse bizim mahallemize gelip de bir açıklama yapmıyor. Ben kendim Büyükşehir plancısı getirdim. Mahalleyi dolaştık, sokak sokak. Kendisi ne dedim ki Sayın Belediye Başkanımız Cengiz Bey’i de getirin. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi de getirelim. Halka bir açıklama yapalım. Halkın yanında olacak nasıl bir plan yapılacaksa halk neyi kabul ediyorsa hepimiz onu kabul edelim kapatalım gitsin bu imar konusunu. Vatandaş kabul ederse herkes kabul eder.”   [ilgili-haber=32498]