Manisa Büyük Şehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Adım Adım Manisa’ kültür turlarında gezinin son konukları Köprübaşılı kadınlar oldu. Kadınlar hem tarihi ve kültürel değerleri yakından tanıma imkânı buldu. Manisa’yı ilk kez gezme fırsatı bulan Köprübaşılı kadınlar kendilerine bu fırsatı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerini iletti. Gezinin son konukları, Köprübaşı’ndan gelen 80 kişilik kadınlar oldu. 

Kahvaltı ikramı ile başlayan gezi Karaköy’de bulunan tarihi mekân ziyaretleri ile devam etti. Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Hafsa Ayşe Sultan tarafından yaptırılan Sultan Camii ve Tıp Tarihi Müzesi de kadınlardan büyük ilgi gördü. Köprübaşılı kadınlar sonra Muradiye Camii’yi gezdi. Bir sonraki durak ise Şehzadeler Park oldu.Öğle yemeğinden sonra gezi, ikramlar eşliğinde devam etti. Osmanlı Müzesi, Çanakkale Müzesi ve Atatürk Sergi Salonu ziyaret edilen diğer mekanlar oldu.

“Özellikle Çanakkale Müzesi’ne bayıldım”

Özellikle Çanakkale Müzesi’ne bayıldım diyen Sevim Özden,  ’’Camileri ve parkları gezdik. Çok güzel mekânlar yapmışlar. Özellikle Çanakkale Müzesi’ne bayıldım. İlk kez Manisa’yı gezme fırsatım oldu. Tüm kadınlar birlikte, güzel bir gün geçirdik. Bu geziyi düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Ferdi Zeyrek Başkanımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

“Günümüz çok güzel geçti”

Geziye katılan Fatma Acar da  “Günümüz çok güzel geçti ilgi ve alakadan çok memnun kaldık. Kardeşim Emine Atak işitme engellidir. O da bu geziden çok keyif aldı, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Akhisar’da Ahilik Haftası programı düzenlendi Akhisar’da Ahilik Haftası programı düzenlendi

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU