TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu son zamanlarda tartışmalara neden olan sokak hayvanları kanunu hakkında sert tepki verdi.

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve tepkilere yol açan 'Sokak hayvanları' yasasına CHP Manisa Milletvekillerinden tepki geldi. Milletvekili Başevirgen ve Bakırlıoğlu 'sokak hayvanları yasasına', 'hayır' oyu verdiklerini ölüme karşı yaşamı savunacaklarının vurgusunu yaptı. 

"Ölüme karşı yaşamı savunacağım"

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, çözümün tek olduğunu, üretimin durdurulması gerektiğini ve kısırlaştırma politikası uygulanmasını belirtti.  Milletvekili Bekir Başevirgen, 'hayır' diyerek yaptığı konuşmada;

“Ak Parti iktidarının, sokakta yaşayan hayvanları esarete ve ölüme mahkum etmek için hazırladığı kanlı yasa teklifine karşı oyum "hayır". Hem komisyonda hem de gelen kurulda can dostlarımıza ölüm dayatan yasa teklifine karşı sonuna dek direneceğim.  Ölüme karşı yaşamı savunacağım. Çözüm tek. Üretimi durdur, ticareti yasakla; kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat.”

"Tarihe kara leke olarak geçecek"

Şehzadeler dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi Şehzadeler dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, meslektaşı Bekir Başevirgen'in yaptığı konuşmadan sonra Başevirgen'e destek vererek bütün CHP'liler olarak yasaya karşı oylarının 'hayır' olduğu vurgusunu yaptı. Yasalaşması halinde tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyleyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, 

“Yasalaşması halinde tarihe kara bir leke olarak geçecek, sahipsiz hayvanların ölüm fermanı olan bu kanun teklifine karşı oyum “hayır”.  Biz  Cumhuriyet Halk Partisi olarak ölüme karşı yaşamı savunuyoruz. Bu yasa pazarlığa açık değildir ve geri çekilmelidir. “Üretimi durdur, ticareti yasakla; kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU