CHP Manisa İl Başkanlığında partili yöneticilerle birlikte gerçekleştirilen açıklamada, Hukuk, Seçim İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Avukat Fadime Ece Şahin Karabulut ve Avukat Sercan Bozyaka, Can Atalay’ın tahliye edilmemesinin hukukun üstünlüğünü hiçe saymak anlamına geldiğini ifade etti. 

“TÜRK MİLLETİNİN İRADESİNİ YOK SAYIYORLAR”
CHP Manisa Hukuk, Seçim İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Sercan Bozyaka yaptığı açıklamada, TİP Hatay Milletvekili Av.Can Atalay’ın AYM kararına rağmen serbest bırakılmamasının Türk Milleti’nin iradesini yok saymak anlamına geldiğini ifade etti. 
CHP’li Bozyaka yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti seçilmiş milletvekili ve meclis insan hakları komisyonu üyesi Av.Can Atalay’ın uzun süredir dayanaksız suçlamalarla devam eden yargılaması neticesinde Anaya Mahkemesi’ne gerçekleştirilen başvuru 25 Ekim 2023 tarihinde sonuçlanmış olup AYM açıkça hak ihlali kararı vermiştir. Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Can Atalay’ın siyasal sebeplerle tahliye edilmeyerek yargı sürecinin sürüncemede bırakılması Türk Milleti’nin iradesine açıkça saldırıdır. Apaçık bir şekilde hukukun üstünlüğünü hiçe sayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu tutumu, Can Atalay’ın yaşam hakkını ve seçilme özgürlüğünü hukuken gasp ettiği kadar Anayasamız ile güvence altına alınmış hukuk devleti ilkesini de yok saymaktadır.”

Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özel'e tazminat davası açtı

“ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARINI UYGULAMA DAVET EDİYORUZ”
CHP Manisa Hukuk, Seçim İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Fadime Ece Şahin Karabulut ise Can Atalay konusunda AYM’nin verdiği kararın bir an önce uygulanması gerektiğinin altını çizerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP, 100 yıldır olduğu gibi bugün de Türkiye’de yaşanan tüm hukuksuzlukların ve haksızlıkların karşısında dimdik durmaktadır. Bundan sonrada durmaya devam edecektir. Yalnızca CHP’ye oy veren seçmenlerin değil, tüm vatandaşların iradesine sahip çıkmak; demokratik, özgür ve eşit siyaset ilkelerini geçmişten bugüne yaşatan partimizin en önemli önceliği ve tarihsel sorumluluğudur. Biz de partimizin bu tarihsel sorumluluğunu üstlenerek siyasi baskılar ile şekillendirmeye çalışan Türk yargısını Anayasamızın temel taşlarından biri olan hukuk devleti ilkesine uymaya ve Can Atalay’a yönelik ağır hak ihlallerine bir an önce son vererek Anayasa Mahkemesi’nin kararını uygulamaya davet ediyoruz.”

Kaynak: İLKER KILIÇASLAN