Manisa'da tarım arazileri koruma altında Manisa'da tarım arazileri koruma altında

Her fırında farklı fiyata satılan ekmekler vatandaşları sinirlendirmeye ve zor durumda bırakmaya yol açtı.  Ticaret Bakanlığı ise fahiş fiyatların önüne geçmek için denetimlerin sıkılaştırıldığını ve önlemlerin arttırıldığın açıkladı. 


Ticaret Bakanlığından zam açıklaması

Ticaret Bakanlığı sosyal medya hesabı ‘X’ üzerinde yaptığı açıklamada, fahiş fiyat tarifelerinin  bildirildiği zaman hemen gerekli denetimlerin yapıldığı ifade edilerek;
“Vatandaşlarımızın temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilemektedir. Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır.” İfadeleri kullanıldı. 


Para cezası devreye giriyor  

Ticaret Bakanlığı açıklamanın devamında, "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirilen işletmelerin idari para cezasına çarptırılacağını vurgulayarak;
“Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından "Haksız Fiyat Artışı" olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100.000 TL'den 1.000.000 TL'ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Her türlü tedbir alınıyor 

Bakanlık son olarak denetimleri titizlikle yürütmekte, olduklarının altını çizdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ