Sıcak havada ateş başında vatandaşın ekmek, pide, poğaça, simit ihtiyacını giderme gayreti içerisinde olan fırıncılar, gündüz saatlerinde 40 derece havada, yaklaşık 200 derecede yanan fırının karşısında kolları sıvayarak ekmek yapıyorlar.
İHA'nın haberine göre, yaz aylarında ocağın karşısında durmanın bir hayli zor olduğunu söyleyen fırıncı esnafından Bünyamin Pala, "Yıllardır yaptığımız iş, bir yerde bu duruma alışkınız ama yine de bu aylarda ocağın karşısında durmak bizleri çok zorluyor. Ateşin karşısında durup susamak pek mümkün değil, litre litre su tüketiyoruz, yine de sıcağa kâr etmiyor" dedi.
Bayburt'ta havaların Batı ve Güneydoğu illerine göre daha serin olduğunu ifade eden Pala, "Buna da şükürler olsun, burası 30 dereceyse, İzmir, İstanbul, Adana, Mersin gibi illerde hava 40-50 derece. Orada ekmek pişiren ustalara da Allah kolaylık versin" diyerek konuştu.

[ilgili-haber=28310]